23. juni 2021
Billedkunstner Henrijete Elmkjær har etableret galleri i Anneberghus  på Egebjergvej ved Nykøbing.  Hun deltager i pinsens Kunst i Odsherred. Foto: Torben Andersen
gallery icon

Se billedserie

Billedkunstner Henrijete Elmkjær har etableret galleri i Anneberghus på Egebjergvej ved Nykøbing. Hun deltager i pinsens Kunst i Odsherred. Foto: Torben Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kunstner nyder roen og lyset på Anneberghus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Kunstner nyder roen og lyset på Anneberghus
Odsherred - 13. maj 2021 kl. 18:59
Af Torben Andersen

Der bliver tryk på de lokale gallerier og værksteder i pinsen. Også hos billedkunstner Henrijete Elmkjær, som deltager i Kunst i Odsherred for første gang.

Hun har levet af sin kunst i de sidste 10 år. I flere år havde hun galleri i Rødovre sammen med en kollega, men for nogle uger siden flyttede hun ind på Anneberghus.

Henrijete Elmkjær bor i Holbæk, men har et godt kendskab til Odsherred.

- Jeg elsker at være heroppe. Roen, udsigten og lyset er jo helt fantastisk, siger hun og kigger begejstret ud i den imponerende have.

Hun har tidligere deltaget i tilsvarende pinse-kunstarrangementer i Nordsjælland.

- Det er så hyggeligt at møde og tale med folk. Alle er meget velkomne, men jeg er også spændt på, hvordan det kommer til at gå i pinsen, siger hun.

I det hyggelige galleri kan gæsten blandt andet opleve billeder, som indgår i serier, kaldet perspectives« og »stories«.

- Det handler om at sætte livet i et perspektiv. Selv om der er meget sort og gråt, så er der også lyspunkter, hvis man ser efter dem, fortæller Henrijete Elmkjær, som bruger ægte bladguld i sine billeder.

Under corona-krisen har hun sat mere fokus på mennesket.

- Man bliver mærket af krisen, og det forsøger jeg at sætte ned på lærred, hvor jeg maler mennesker, der står tæt sammen, og der skal minimum være to, siger Henrijete Elmkjær, som maler med olie. Hendes billeder er overvejende figurative, men med enkelte abstrakte elementer.

Hun har tænkt sig at invitere gæstekunstnere til at udstille hen over sommeren.

Henrijete Elmkjær poster sine åbningstider på blandt andet Instagram og sin hjemmeside. Når skiltet foran galeriet er oppe, er der åbent, men interesserede kunder kan altid kontakte hende Selv om hun via de sociale medier har holdt kontakt med køberne under nedlukningen, så er hun glad for, at det igen er muligt at møde med gæsterne i galleriet i Anneberghus.

- Jeg er meget social, så det betyder virkelig meget for mig, smiler Henrijete Elmkjær.

Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstå du deres løn-utilfredshed?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk