15. juli 2020
Museum Vestsjælland er midt i en fondsansøgning om midler til at restaurere hovedbygningen.
gallery icon

Se billedserie

Museum Vestsjælland er midt i en fondsansøgning om midler til at restaurere hovedbygningen.
Foto: Mie Neel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kommunal regnefejl: En kæp i hjulet på Malergårdens fonds-ansøgninger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kommunal regnefejl: En kæp i hjulet på Malergårdens fonds-ansøgninger
Odsherred - 21. februar 2019 kl. 16:02
Af Stefan Andreasen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Kunstner-familien Swanes hjem Malergården i Plejerup ligger øverst på Museum Vestsjællands prioriteringsliste - der er for nylig sat gang i fondsansøgninger til etape 1 af en omfattende restaurering af kunstnerhjemmet, og derfor ærgrer det museumsdirektør Eskil Vagn Olsen, at Odsherred Kommune nu - på grund af en massiv kommunal regnefejl - har sat en lang række anlægsprojekter i vente-position.

arrow Læs også: Psykiatriske væresteder rammes af regnefejl

- Det her gør bestemt ikke arbejdet med at skaffe fondsmidler nemmere, så det er ret ærgerligt. Det er tydeligt, at kommunen er ude i en meget svær øvelse; jeg kan jo se, det er stort set alle anlægsprojekter, der er sat i stop-posen. Men det risikerer at sætte os tilbage i vores fonds-arbejde. Men det får os ikke til at stoppe - vi fortsætter, siger museumsdirektøren.

- Fondene lægger jo op til, at der skal være kommunal medfinansiering til projekter, og jeg har i mit materiale til fondene indskrevet Odsherred Kommunes medfinansiering på i alt 2,75 mio. kr. over de næste år. Derfor er jeg er nødt til - her og nu - at gå ud og orientere de to fonde, som vi er i positiv dialog med, om at den kommunale medfinansiering er stillet i bero. Så må vi se, hvad fondene siger til det. Jeg håber, der er forståelse for situationen, siger Eskil Vagn Olsen.

- Vi kan kun håbe på, at Malergården kommer tilbage på anlægsbudgettet, når kommunen har fået overblik over økonomien og skal lægge budget for 2020. Jeg noterer mig i hvert fald, at borgmesteren har udtalt, at anlægsprojekterne ikke er lagt døde, men sat på stop, med mulighed for at blive taget op igen. Og det er jo kommunen, der ejer bygningerne, siger direktøren.

Malergården er den del af Museum Vestsjælland, som Eskil Vagn Olsen og museet prioriterer højest på grund af et kæmpestort publikums-potentiale.

- Cirka 10.000 gæster besøger Malergården i sæsonen, og vi ser et meget stort potentiale i at kunne udvide sæsonen og tilbyde skiftende særudstillinger. Men det kræver, at hovedbygningen istandsættes, så den og samlingen er sikret for eftertiden, siger Eskil Vagn Olsen.

arrow Kommune skal lære af sine regnefejl
21. februar 2019 kl. 08:27 Opdateret: kl. 08:27
arrow Efter regnefejl: Fuld stop for anlæg
19. februar 2019 kl. 12:57 Opdateret: kl. 09:37
Veganerpartiet stiller krav om, at der skal indføres vegetar/vegansk mad i institutioner. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk