22. oktober 2020
Der er installeret tyveri-alarm i slusen til det nye selvbetjenings-bibliotek i Vallekilde-Hørve Kultur- & Idrætscenter - her afprøver biblioteksleder Jesper Bertelsen, hvad der sker, når tyverialarm og lysshow går i gang. Foto: Stefan Andreasen
gallery icon

Se billedserie

Der er installeret tyveri-alarm i slusen til det nye selvbetjenings-bibliotek i Vallekilde-Hørve Kultur- & Idrætscenter - her afprøver biblioteksleder Jesper Bertelsen, hvad der sker, når tyverialarm og lysshow går i gang. Foto: Stefan Andreasen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kom med indenfor: Nyt bibliotek med lysshow i slusen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kom med indenfor: Nyt bibliotek med lysshow i slusen
Odsherred - 25. september 2020 kl. 15:43
Af Stefan Andreasen

5. oktober åbner det nye, længe ventede bibliotek i Hørve - som en moderne del af Vallekilde-Hørve Kultur- & Idrætscenter. Byggeriet er næsten færdigt.

På tegningerne en relativ nem ombygning.

- Men det har været en stor udfordring med de mange tekniske ting et selvbetjent, video-overvåget bibliotek skal kunne. Det er jo en lille teknik-central, siger arkitekt Stig Løcke om det nye Hørve Bibliotek, der åbner ved Vallekilde-Hørve Kultur- & Idrætscenters foyer.

Arkitekten henviser til video-kameraer, indgangs-sluse med tyverialarm og blinkende lys, bruger-computere, udlåns- og afleverings-computer, samt video-opkobling til hovedbiblioteket i Nykøbing, så man kan følge brugen af filialen.

- Det er ikke et stort bibliotek, men der er, hvad der skal være, til et supergodt bibliotek, siger biblioteksleder Jesper Bertelsen om de nye 75 biblioteks-kvadratmeter i Hørve.

I de seneste dage er der flyttet bøger og andre materialer fra det gamle bibliotek på Vallekildevej til det nye på Idrætsvej.

Der er sat bøger på hylderne - alt indrettes op ad væggene for at undgå kroge, hvor man kan skjule sig for video-kameraet.

- Det skal føles trygt for alle at komme på biblioteket, siger Jesper Bertelsen.

Der vil være lænestole og en sofa ude på gulvet.

Ved vinduet ud mod p-pladsen anbringes et bord med to bruger-computere.

I hallens åbningstid går man ind ad hovedindgangen og videre gennem slusen til biblioteket med sit sundhedskort.

Når hallen er lukket, er der egen indgang til biblioteket, som fører videre til slusen.

Bibliotek og hal deler toiletter på gangen, og selvom hallen er lukket, vil det stadig være muligt at gå gennem slusen, ud i foyeren og på toilettet. Imellem foyer og bibliotek er der bygget en glasvæg med sikret glas.

- Vi har heldigvis fået mere glas, end der stod på tegningerne - vi har fået glas rundt om hjørnet ned til toiletterne, så det hele er er blevet lysere, siger Jens Lundgaard, formand for Vallekilde-Hørve Kultur- & Idrætscenter.

Placeringen af det nye bibliotek i kultur- og idrætscentret sætter punktum for lang tids diskussion om, hvor afløseren for det gamle bibliotek i den misligholdte bygning på Vallekildevej skulle placeres.

Der er adgang til det nye selvbetjeningsbibliotek alle ugens dage kl. 6-24.

Skal der være en forældelsesfrist for, hvor langt tilbage man kan rejse anklage om en krænkelse?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk