30. september 2020
Hovedbygningen fra 1778 er på i alt 446 kvadratmeter og desuden en uudnyttet tagetage. Foto: Torben Andersen
gallery icon

Se billedserie

Hovedbygningen fra 1778 er på i alt 446 kvadratmeter og desuden en uudnyttet tagetage. Foto: Torben Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kom med et bud: Nu kan herregård med fjordudsigt blive din

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kom med et bud: Nu kan herregård med fjordudsigt blive din
Odsherred - 11. september 2020 kl. 06:35
Af Marianne Nielsen

Det har været undervejs et stykke tid, men nu er det ganske vist - Annebjergaard Hovedgård, der huser Odsherreds Museum - er sat til salg.

Af salgsmaterialet fremgår dog ingen købspris - ej heller mindsteprisen.

- Vi har ikke sat prisforslag på bygningen. Vi vil gerne se, hvad der kommer ind af bud, oplyser borgmester Thomas Adelskov (S) til Nordvestnyt.

Odsherred Kommune forbeholder sig retten til at vælge frit mellem de bud der måtte komme, og til at forkaste samtlige tilbud uanset buddets størrelse.

Til gengæld går ejendomsmæglerkæden Nordicals i detaljer omkring bygningernes tilstand. For der ligger en god håndfuld timer til renovering af ejendommene for køber.

Hovedbygningen er fra 1778 og er bevaringsværdig ligesom tre andre bygninger og en del træer tillige er registreret som bevaringsværdige.

I en anden bygning, et dobbelthus fra 1928, som ligger i den sydvestlige hjørne af grunden,er der to lejemål, hvoraf det ene er udlejet.

Selvom en stor del af bygningsmassen er registreret som er bevaringsværdigt, er det ikke tilfældet med de to boliger, der ligger mod Egebjergvej. Disse kan enten rives ned eller totalrenoveres, og er køber indstillet på det, vil der være en flot og uhindret fjordudsigt som belønning for indsatsen.

Museum Vestsjælland, hvorunder Odsherreds Museum hører, har pt. en lejeaftale på hele ejendommen, og museet skal have vederlagsfri rådighed over ejendommen i tre år efter en køber overtager Annebjerggaard Hovedgaard.

Det har længe været et ønske at finde en bedre egnet placering til formidling af Odsherreds kulturhistorie - et arbejde, der nu er genoplivet med en arbejdsgruppe under kultur- og folkeoplysningsudvalget, der skal undersøge mulighederne dette efterår.

Udvalgets formand, Gitte Hededam (S) har overfor Nordvestnyt tidligere givet udtryk for, at det er på tide at finde en løsning. Men, som salgsmaterialet lægger op til, så er der tre år fra salgsdatoen til at komme i mål.

Mener du, at det bliver mere forvirrende og besværligt at følge regeringens corona-retningslinjer?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk