21. januar 2019
Fødselaren Benny P. Larsen elsker at lave mad - men kun over gas.
gallery icon

Se billedserie

Fødselaren Benny P. Larsen elsker at lave mad - men kun over gas.
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kokken fra Klint fylder 80

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kokken fra Klint fylder 80
Odsherred - 14. februar 2018 kl. 18:23
Af Helene MacCormac
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Man kan godt prøve, men det er nok lidt svært at finde en forening i Klint og nærmeste omegn, som Benny P. Larsen ikke har haft fingrene i. På torsdag fylder den aktive Klint-borger 80 år.

- Jeg er Nørrebro-dreng. Fra dengang Nørrebro var et ægte arbejderkvarter, fortæller Benny P. Larsen.

Faren døde, da Benny P. Larsen var 13 år, så fra en tidlig alder blev han vant til at hjælpe sin mor med de to yngre søskende - også med madlavningen.

- Jeg har altid lavet mad. Det var nok også derfor, jeg tog ud at sejle og blev uddannet kok. Jeg kan lide at kræse om folk. I dag er det min kone, Lillian, der bliver vartet op, siger han.

I 1969 flyttede ægteparret til Odsherred med den dengang fem-årige søn Johnny, hvor de frem til 1984 bestyrede BPs ferie- og kursuscenter i Vig. I 1985 købte han Restaurant Anneberg, indtil et uimodståeligt tilbud dukkede op i 1988.

- Filip Dyvekær kom ind i restauranten en dag og tilbød mig at blive bestyrer i cafeteriaet i Sommerland Sjælland. Det kunne jeg ikke sige nej til, fortæller Benny P. Larsen.

Han husker årene i Sommerland som travle, men festlige. Der var et stort personaleansvar, og der skulle langes noget mad over disken.

- Jeg har altid levet efter et princip om, at mad skal smage godt og være af god kvalitet, selv om man bliver mæt, siger Benny P. Larsen, som var i Sommerland frem til 1993.

Benny P. Larsen har også været aktiv i foreningslivet. I løbet af årene har han været en del af Højby Idrætsforening, Konservativ Vælgerforening, Klintsøgård Idrætsefterskole, Canada Grundejerforening, Lumsås Menighedsråd og ikke mindst Klint Bylaug, hvor han har siddet som formand i 36 år.

- For mig er Klint jo verdens navle. Jeg har sagt i 10 år, at jeg vil stoppe som formand, men det bliver nok heller ikke i år, siger Benny P. Larsen og griner.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk