23. november 2017
Det er ok, at more sig, når man skal tage jagttegn, men sikkerheden skal hele tiden være iorden, og den har Klara Jensen styr på. Foto: Martin Hoffmann Kønig
gallery icon

Se billedserie

Det er ok, at more sig, når man skal tage jagttegn, men sikkerheden skal hele tiden være iorden, og den har Klara Jensen styr på. Foto: Martin Hoffmann Kønig
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Knækker geværet for sikkerhedens skyld

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Knækker geværet for sikkerhedens skyld
Odsherred - 19. marts 2017 kl. 08:32
Af Martin Hoffmann Kønig
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Klar. Foran 17-årige Klara Jensen farer en sort ufolignende tingest frem. En lerdue, lavet af petroleumsbeg, og en helt central ting i hendes forsøg på at tage jagttegn.

Puf, en brugt patron popper op af det knækkede geværløb. Hun er klar igen, og selvom det, belært af egen erfaring, overhovedet ikke er nemt at ramme, så »nedlægger« hun to ud af tre lerduer.

I Højby-Vig Jagtforening er de stolte af deres unge. Der er mange af dem, og de er allesammen seriøse omkring forberedelserne til jagttegn som er i fuld gang. Om få måneder skal de til prøve, og her skal de udover våbenhåndtering og våbensikkerhed, hvor der ikke må laves fejl, også vide en del om naturens dyr, deres levevis og ikke mindst, hvornår og hvormange dyr der må skydes.

Foreningens formand har svært ved at skjule glæden når spørgsmåle lyder, hvor mange af foreningens jagttegnselever, der består. Omkring 97 procent, og han slår fast, at det virker som om jagt er blevet det nye golf. De unge strømmer til, og spørger man Klara Jensen, så er meldingen lidt den samme, selvom hun erkender, at det som pige ikke altid er sejt, at skulle bruge hver torsdag aften på jagttegn mens de andre tager til ridning.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk