21. september 2020
Borgmester Thomas Adelskov navngiver officielt Klimasprutten i »boblevand«. Foto: Henrik Uhre-Prahl
gallery icon

Se billedserie

Borgmester Thomas Adelskov navngiver officielt Klimasprutten i »boblevand«. Foto: Henrik Uhre-Prahl
Foto: Henrik Uhre-Prahl
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Klimasprutten på plads yderst på molen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Klimasprutten på plads yderst på molen
Odsherred - 05. juni 2019 kl. 06:24
Af Henrik Uhre-Prahl
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Elever og lærere på Odden Skole har sammen med kunstneren Maj D bygget en stor blæksprutte af affald. Og nu står den på den yderste spids af havnemolen og skal minde alle om, at vi skal passe på vort miljø.

Og det var hele ideen - selvom afdelingsleder Anne Hylstofte oprindeligt havde forestillet sig nogle få, flotte fisk under loftet i Auktionshuset på havnen.

Men sådan blev det heldigvis ikke, for alle bakkede op, bryggede videre på ideen - og gav en hånd med, når det var nødvendigt.

- Typisk Odden
- Og det er typisk her på Odden. Nogen får en ide, andre hopper med og det udvikler sig - og det bliver til noget, konstaterede borgmester Thomas Adelskov (S) til stor begejstring i sin tale ved det arrangement i Auktionshuset, hvor Klimasprutten, som den er blevet døbt, blev officielt »indviet«.

Klimasprutten - der i øvrigt vil være oplyst indefra om natten - er beklædt med hundredvis af stykker affaldsplast, som elever og andre har fundet på strandene omkring Havnebyen. Og som de mange hjælpere har vasket og gjort klar til montering på Klimasprutten.

Nu står den i al sin vælde på molen, hvor den vækker berettiget opsigt. Og det vil den også gøre om natten, hvor den vil være oplyst indefra med en rød projektør. Og det er ok, for så længe lyset ikke blinker, er det ikke i strid med reglerne for farvandsafmærkning.

Klimasprutten er tøjret godt, men den skal ikke overvintre på molen. Planen er, at den foreløbig skal blive på molen til og med efterårsferien.

Er du klar til at bære mundbind, når du skal handle ind?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk