22. marts 2019
Knud Skriver (i midten) i samtale med blandt andre trommeslager Jonas Templeton (tv.) ved Nykøbing-­Rørvig Jazz Festival. Foto: Stefan Andreasen
gallery icon

Se billedserie

Knud Skriver (i midten) i samtale med blandt andre trommeslager Jonas Templeton (tv.) ved Nykøbing-­Rørvig Jazz Festival. Foto: Stefan Andreasen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Klar opfordring: Jazzen skal ud, hvor folk færdes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Klar opfordring: Jazzen skal ud, hvor folk færdes
Odsherred - 22. september 2018 kl. 18:37
Af Stefan Andreasen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Efter lukningen af DR P8 Jazz må JazzDanmark på banen og bringe jazzen ud til folket, mener grundlægger af Nykøbing-Rørvig Jazz Festival, Knud Skriver. Han mener, at interesse-organisationen JazzDanmark nu har en kæmpe udfordring og forpligtelse til at formidle jazzen ud til befolkningen gennem live-koncerter ude i landet.

I den kommende tid inviterer JazzDanmark til åbne møder for at diskutere den kritiske situation efter den bebudede lukning af DR P8 Jazz. Knud Skriver vil deltage i møde-rækken. Han mener, at JazzDanmark nu også er nødt til at selvransage for at få jazzen ud over rampen til et nyt og bredere publikum.

- JazzDanmark har efter min mening meget at lære, når det gælder formidling af kontakten mellem jazzmusikere og et nyt publikum. Mange mennesker står af på jazzen på forhånd, fordi de har en eller anden fornemmelse af, at det enten er noget avantgarde, hård bebop med flintrende toneløb, eller gammeldags banjo-jazz.

- Vores erfaringer med at arrangere Nykøbing-Rørvig Jazz Festival med gratis adgang og koncerter på steder, hvor der i forvejen kommer mange mennesker, er at nye jazz-lyttere tiltrækkes spontant til koncerterne af deres nysgerrighed, fordi jazzen er til stede, der hvor de færdes. De finder ud af, at jazz i virkeligheden er tilgængeligt, iørefaldende, melodiøst, rytmisk, spændende, inspirerende, siger Knud Skriver.

- JazzDanmark bør være til stede på de festivaler, hvor de unge kommer - Skanderborg Festival, Smukfest, Langelandsfestival. Hvorfor er der ikke et jazz-telt, hvor unge og ældre kan mødes og høre jazz. Steder, hvor de unge lige kan smutte ind og fornemme, hvad jazz egentlig er; hvor interessen vil kunne grundlægges. I virkeligheden handler jazz-begrebet jo bare om, at der er improvisationer undervejs i musikken. Meget jazz ligger tæt op af den rytmiske musiks under-genrer.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk