11. april 2021
En geolog, en kunsthistoriker og en provst - Jakob Walløe Hansen, Jesper Sejdner Knudsen og Karin Bundgaard Nielsen, vil udforske bindeled mellem kirke, kunst og landskab. Her foran Nykøbing Sj. Kirke.Privatfoto
gallery icon

Se billedserie

En geolog, en kunsthistoriker og en provst - Jakob Walløe Hansen, Jesper Sejdner Knudsen og Karin Bundgaard Nielsen, vil udforske bindeled mellem kirke, kunst og landskab. Her foran Nykøbing Sj. Kirke.Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kirke, kunst og landskab: Spændende rundtur til alle Odsherreds kirker

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kirke, kunst og landskab: Spændende rundtur til alle Odsherreds kirker
Odsherred - 07. april 2021 kl. 17:21
Af Stefan Andreasen

En kunsthistoriker, en præst og en geolog vil på besøg i og omkring Odsherreds 16 kirker udforske bindeled mellem kirke, kunst og landskab. Og du er inviteret med.

Op gennem historien er der spændende eksempler på forbindelser mellem kirken, kunsten og landskabet; de tre stærke samfunds-elementer er i centrum på otte rundture til Odsherreds 16 kirker.

Bag det nye initiativ står Odsherreds provst Karin Bundgaard Nielsen, geolog og naturvejleder Jakob Walløe Hansen, Geopark Odsherred, og kunsthistoriker Jesper Sejdner Knudsen, Odsherreds Kunstmuseum.

- Kirke, kunst og landskab hænger mere sammen, end man lige går og tænker.

- Jeg tror ikke, at sådan en række af ture er set før, og jeg glæder mig til, at vi skal udforske de spændende snitflader, der har været definerende for vores samfund, siger geolog Jakob Walløe Hansen.

- Menneskers tro har i generationer sat præg på landskab og kunst, og landskab og kunst har sat præg på den måde, troen formidles og udleves lokalt, siger provst Karin Bundgaard Nielsen.

På de otte rundturs-dage kører deltagerne til to kirker.

Først vil sognepræsten fortælle om kirken i dag og om trosliv i menigheden.

Kunsthistorikeren fortæller om den nyere kunst i kirken, på kirkegården eller lige udenfor kirkegårds-muren.

Og geologen beretter om relationer mellem kirken og det omgivende landskab eller byrum.

Herefter går deltagerne en tur på kirkegården, og til sidst plukkes en buket af blomster i naturen.

- Det bliver spændende at finde og sætte ord på sammenhænge, der kan etableres, når kunsten bringes i samspil med naturen og de helt eksistentielle spørgsmål, mener kunsthistoriker Jesper Sejdner Knudsen.

Den 17. april går turen til Korskirken i Vallekilde og og Vallekilde Kirke, den 20. maj er det Hørve og Asnæs Kirker og 17. juni Odden og Lumsås Kirker.

Den 3. juli inviteres deltagerne til Anneberg Kirke i Anneberg Kulturpark og Nykøbing Sj. Kirke, 26. august er det Vig og Grevinge Kirker og 18. september Nørre Asmindrup og Egebjerg Kirker.

Den 16. oktober besøges Dragsholm Slotskirke på Dragsholm Slot og Fårevejle Kirke og 13. november Rørvig Kirke og Højby Sj. Kirke.

Regeringen overvejer mulighed for bilfrie søndage. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk