26. september 2020
Niels Huangs kander og vaser kan ses på salgsudstillingen "Ovnhus - vinter" i Pakhus Galleriet i Nykøbing Sj. Foto: Stefan Andreasen
gallery icon

Se billedserie

Niels Huangs kander og vaser kan ses på salgsudstillingen "Ovnhus - vinter" i Pakhus Galleriet i Nykøbing Sj. Foto: Stefan Andreasen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Keramiske eksperimenter på udstilling

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Keramiske eksperimenter på udstilling
Odsherred - 05. december 2019 kl. 19:35
Af Stefan Andreasen

Den anerkendte, eksperimenterende keramiker Niels Huang, der har værkstedet Keramik Og Kaos på Stenstrupvej ved Lumsås i Odsherred, er blandt de 33 kunsthåndværkere, der for tiden udstiller på salgsudstillingen »Ovnhus - vinter« i Pakhus Galleriet i Nykøbing Sj.

Her kan gæsterne se smagsprøver på Huangs karakteristiske, keramiske formgivning, hvor han benytter den såkaldte extruderings-teknik til kander, vaser, skåle og fade.

Ved hjælp af en extruder presses ler ud gennem et formgivende mundstykke, på samme måde som tandpasta gennem hulet i tuben.

Niels Huang er uddannet elektro-mekaniker og -ingeniør, og i 2014 lykkedes det ham at tilføre extruderingsteknikken en ny dimension ved at fremstille et mundstykke, som bidrager med rotation under extruderingen af leret. En proces, han har døbt »Extwisted«.

Sammen med den ligeledes eksperimenterende keramiker Birgit Krogh fra Nykøbing Sj. var Niels Huang med til at etablere Clay Keramik Museum Danmark i 1994 i Middelfart, sammen med keramikerne Betty Engholm, Nina Hole og Peter Tybjerg.

Aktuelt hyldes de fem keramik-pionerer med gruppeudstillingen »Clay Today« på museet.

Har debatten om sexisme taget overhånd?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk