24. maj 2019
Tidligere borgmester og aktivt byrådsmedlem trækker sig fra to politiske udvalg, men han fortsætter i byrådet og skifter til andet udvalg
Tidligere borgmester og aktivt byrådsmedlem trækker sig fra to politiske udvalg, men han fortsætter i byrådet og skifter til andet udvalg
Foto: FOTO: Lotta Lemche
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kendt politiker ud af to udvalg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kendt politiker ud af to udvalg
Odsherred - 11. december 2018 kl. 14:16
Af Martin Hoffmann Kønig
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Vagn Ytte Larsen (S) trækker sig fra kulturudvalget, hvor han er næstformand, og lokaldemokratiudvalget, hvor han er formand. Helt på vej ud af lokalpolitik er den garvede 77-årige politiker dog slet ikke.

Planen er, at han skal skifte kulturvalget ud med miljø- og klimaudvalget, hvis byrådet giver lov, og det gør de, for de andre partier blander sig ikke i, hvordan Socialdemokratiet vælger at »blande udvalgskortene.«

Vagn Ytte Larsen fortæller, at hovedårsagen til, at han ønsker at trække sig fra de to udvalg, der ellers har hans meget store interesse og indsats, skyldes mængden af møder.

- Jeg er ikke blevet bedt om at søge væk, men der er cirka 40 møder om året bare i lokaldemokratiudvalget, og de fleste ligger om aftenen, og det skal der et stort engagemnet og en kæmpe motivation til. Og så var det, at jeg tænkte, om ikke det var på tide at jeg trækker mig mens jeg kan aflevere udvalgene videre i topform. Jeg har hele tiden arbejdet ud fra den devise, at demokrati ikke sikres ved et system, men skal gennemføres som en livsform der skal tilegnes, siger han og fortsætter:

- Jeg fortsætter som formand for folkemødets voksne del, og i kulturudvalget er vi i gang med at skulle udvikle en kulturstrategi, så det er det rigtige tidspunkt, at give stafetten videre.

Klima i øjenhøjde
Vagn Ytte Larsen bliver afløst af partikollegaen Per Kragh i de to udvalg, som ifølge Vagn Ytte Larsen hænger sammen, og han er overbveist om, at han tager gode arbejdsmetode rmed sig.

- Der er ingen tvivl om, at jeg kan overføre nogle af de tanker om at involvere lokalsamfundet, som jeg har arbejdet med i lokaldemokratiudvalget, til miljø- og klimaudvalgets arbejde med bæredygtighed og klimapolitik. Det er jo generelt emner, der ikke er lige til at gå til, men det interesserer unge mennesker, og mig, så nu skal vi ud og inspirere og tale med folk om, hvad de emner betyder for dem. Vi skal have transformeret FNs klimamål øjenhøjde, siger han.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk