2. juni 2020
Den prisbelønnede billedhugger Erik Varming udstiller i Huset i Asnæs og fortæller om sine værker og sin kunstneriske proces. Foto: Anders Ole Olsen
gallery icon

Se billedserie

Den prisbelønnede billedhugger Erik Varming udstiller i Huset i Asnæs og fortæller om sine værker og sin kunstneriske proces. Foto: Anders Ole Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kendt billedhugger fortæller om sine værker

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kendt billedhugger fortæller om sine værker
Odsherred - 17. oktober 2019 kl. 16:36
Af Stefan Andreasen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Den kendte billedhugger Erik Varming, Kalundborg, medlem af Huset i Asnæs, viser aktuelt i Husets X-Rum modellerede og støbte forarbejder og idé-grundlag, der egentlig var klar til at blive udført som skulpturer, men hvor der har manglet de sidste skridt i processen.

Lørdag den 19. oktober kl. 15 inviterer Huset i Asnæs til artist talk med Erik Varming, hvor han vil fortælle om sin arbejdsproces og om projekter, repræsenteret på udstillingen.

Erik Varming har modtaget Eckersberg Medaillen, Kai Nielsens Mindelegat, Statens Kunstfonds livsvarige ydelse, den største, danske kunst-pris Carl Nielsen og Anne Marie Carl-Nielsen Prisen, legat fra Niels Wessel Bagges Kunstfond.

Han har udført en række større udsmykningsopgaver i offentligt rum, blandt andet på Foulum Forsøgscenter og i Grundtvigskirken i Esbjerg.

I 2008 tegnede og udførte Erik Varming gips-forarbejdet til en 20-krone i skibsserien med Havhingsten som motiv.

I Kalundborg er Erik Varming mest kendt for sin flerfarvede Esbern Snares-statue på Torvet.

I 2010 var kunstneren bronze-konsulent på rekonstruktionen af den stjålne Davids-skulptur til Vor Frue Kirke i København.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk