26. september 2020
UU-vejleder Rikke Strange har hjulpet med at finde lokale virksomheder, der skal hjælp elever på Fårevejle Skole med at udvikle deres ideer til en bedre skole. Foto: Mie Neel
UU-vejleder Rikke Strange har hjulpet med at finde lokale virksomheder, der skal hjælp elever på Fårevejle Skole med at udvikle deres ideer til en bedre skole. Foto: Mie Neel
Foto: Mie Neel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kaster idérige elever ind i lokal løvehule

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kaster idérige elever ind i lokal løvehule
Odsherred - 25. januar 2020 kl. 06:34
Af Marianne Nielsen

Den 5. februar lyder startbrølet et forløb a la Løvens Hule på Fårevejle Skole. Her stifter 26 overbygningseleverne på linjefagene Innovation og Science og International første gang bekendtskab med repræsentanter for nogle af de lokale virksomheder, der gennem årene har etableret sig som solide arbejdspladser.

- Vi vil gerne vise dem, at der også er karrieremuligheder på lokale virksomheder, og samtidig give dem et forløb fra idé til præsentation på en måde, de kan relatere sig til og kender fra tv-programmet, forklarer innovations- og sciencelærer Nickolai Larsen, der har udtænkt forløbet.

- De skal præsentere ideer, der gør skolen bedre, og undervejs i forløbet får de så feedback fra virksomhedernes repræsentanter, fortsætter læreren til Nordvestnyt.

- Forløbet blev meget positivt modtaget, når jeg præsenterede det ude på virksomhederne. De ville meget gerne være med, fortæller uu-vejleder Rikke Strange, der har været på rundtur hos virksomhederne for at spørge ind til, hvilke uddannelser man skal tage, for at få et fedt job i lokalområdet.

Forløbet er inspireret af tv-programmet Løvens Hule, hvor iværksættere pitcher deres ideer overfor potentielle investorer.

I Fårevejle skal ideerne pitches for virksomhederne på finaledagen den 18. marts - akkurat som man ser det i tv-programmet.

- De skal præsentere deres produkt, og have en visualisering af det, og så er det virksomhedernes repræsentanter, der er dommere og kårer vinderen, fortæller Nickolai Larsen, der endnu holder præmien hemmelig.

Har debatten om sexisme taget overhånd?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk