23. september 2020
Det smukke hjerte i græsset kan ses ved Vejrhøj ved Fårevejle. Luftfoto: Claus Starup
gallery icon

Se billedserie

Det smukke hjerte i græsset kan ses ved Vejrhøj ved Fårevejle. Luftfoto: Claus Starup
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kæmpetegn i Odsherreds landskab

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kæmpetegn i Odsherreds landskab
Opdateret 10. august 2015 kl. 10:13
Odsherred - 08. august 2015 kl. 10:08
Af Stefan Andreasen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Under Geopark Festival i Odsherred kan der observeres store, land art-udsmykninger på marker.

Fire landmænd har ved hjælp af landbrugsmaskiner og en god portion arbejdssomhed og fantasi udsmykket marker ved Vejrhøj, Høve, Egebjerg og Hørve, så man på afstand kan se de kæmpestore tegn.

Nogle skal ses fra fly eller helikopter, mens andre kan opleves fra vejen, fordi de er kreeret på bakkesider, for eksempel udsmykningerne på Esterhøj ved Høve, Høve Stræde og Vejrhøj.

Én af de smukke land art-udsmykninger var der i forvejen, det store hjerte på en græsmark på en bakkeskrænt ved Vejrhøj, men har fået fornyet og fortjent opmærksomhed under Geopark Festival, fortæller Anne-Marie Donslund, der er initiativtager til projektet »Landart & Lufttur«.

- Efter at vi lagde fotograf Claus Starups drone-foto af det store hjerte i græsset op på Facebook, er der mere end 2.000, der har liket det, og det bliver kommenteret og delt helt vildt. Det er meget rørende, det folk skriver - det minder dem om kærlighed og død, om deres afdøde slægtninge, om deres elskede, om dengang de var på efterskole i Odsherred og meget mere, fortæller Anne-Marie Donslund til dagbladet Nordvestnyt.

I 1996 begik Ove Geldstrups søn selvmord på grund af kærligheds-sorg, og siden 1998 har faderen sendt et kæmpestort hjerte-signal ud om lys og kærlighed - et lyshjerte om vinteren og et land art-hjerte i græsset om sommeren.

- Hjertet har haft kæmpe symbolsk betydning for Odsherred og for lokalbefolkningen i mange år - det kan vi se ud af de mange kommentarer på Facebook, siger Anne-Marie Donslund, der som forfatter har skrevet ungdomsromanen »Hjerte i græs«, inspireret af lyshjertet.

Har debatten om sexisme taget overhånd?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk