21. maj 2019
Gutterne har julepyntet kutterne i Odden Havn. Foto: Marianne Nielsen
gallery icon

Se billedserie

Gutterne har julepyntet kutterne i Odden Havn. Foto: Marianne Nielsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Julerier: Gutterne tændte lys på kutterne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Julerier: Gutterne tændte lys på kutterne
Odsherred - 02. december 2018 kl. 20:13
Af Marianne Nielsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Mange steder i Odsherred valgte borgerne at bruge søndagen på at hilse julemåneden velkommen.

På Sjællands Odde var Julemanden landet i Havnebyen og fik med børnenes hjælp tændt juletræet på havnen. Gutterne på havnens kuttere hjalp julstemningen godt på vej med lyskæder på skibene. I Fårevejle samledes byens borgere omkring Adelers Huse til julehygge og julemanden så sit snit til at pynte statuen af Zytphen-Adeler.

I Hørve fik julemanden også hjælp til at tænde juletræet på Hørve Station, først af nissemor der med megafonen til hjælp til talt ned, så nissefar kunne tænde træet. Og i år var der så rigeligt strøm i lyskæderne, modsat sidste år, hvor der Hørve Erhvervsforening måtte konstatere, at den tomme stationsbygning var ikke var strømførende.

I Høve er der kommet lys i de røde hjerter langs vejen, ligesom Ole Geldstrups 110x100 meter kæmpemæssige Vejrhøj-hjerte på højdedraget fra i dag lyser op i miles omkreds. Helt frem til Helligtrekonger vil man så langt som i Gislinge, Svinninge og Grevinge kunne se hjertet. På Egebjerghalvøen hilser juletræer i galvaniseret stål velkommen, mens Højby kunne tænde juletræet allerede lørdag. Det er første gang i ter år,

- Højby Erhvervsforening har tidligere opsat tre juletræer, men det stoppede af forskellige årsager.

Erhvervsforeningen blev nedlagt og Højby Lokalråd overtog opgaven med Flagalle og juletræ for børn 4. juledag samt fastelavnsfest.

Julestemningen manglede, så Lokalrådet begynde at skaffe penge til juleudsmykning, og nu er det lykkes at få sat et juletræ op ved stationspladsen og der er tændt lys på træet, beretter Ole Nielsen, formand for Højby Lokalråd.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk