19. juni 2019
Åbent hus i gårdbutikken Lammefjordens Spisekammer lørdag. Foto: Marianne Nielsen
gallery icon

Se billedserie

Åbent hus i gårdbutikken Lammefjordens Spisekammer lørdag. Foto: Marianne Nielsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Inspiration fra spisekammeret

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Inspiration fra spisekammeret
Odsherred - 20. oktober 2018 kl. 19:27
Af Marianne Nielsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Nærmest siden starten i 2007 har ægteparret John og Karin Nielsen holdt åbent hus i gårdbutikken Lammefjordens Spisekammer med det klare formål at åbne gæsternes øjne for mulighederne for, hvor nemt det er at få mere grønt ind i madlavningen.

Det hjælper en kok parret med på dagen, hvor der lørdag formiddag blandt andet var smagsprøver på hvad man kan bruge eksempelvis sortkål eller tang til på en stegepande eller i en blender.

- Der skal ikke være for mange ingredienser, og krydderierne skal være til at få i dagligvareforretningerne. For os handler det om at give folk inspiration og få dem til at spise flere grøntsager, fortæller Karin Nielsen.

Endnu er frisk tang ikke at finde i supermarkederne, men hvis man var blevet inspireret hos kokken ved gasblusset, så var Simon Weber Marcussen fra Dansk Tang klar til at sørge for den slags i dagens anledning.

Over årene er traditionen med åbent hus i Lammefjordens Spisekammer vokset fra en pavillon på gårdspladsen til nu at omfatte dele af de haller, hvor arbejdet med grøntsagerne normalvis foregår, for at give plads til lokale fødevare - og ølproducenters smagsprøver, kokke med stegepander, siddepladser og foredrag om Lammefjorden.

- Det er et enormt stort arbejde, og nu skal det heller ikke blive større, fastslår Karin Nielsen.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk