25. september 2021
Mette Bjerrum er nu officielt indsat som sognepræst i Vig sogn, men der er ikke plads til hendes navn på præstetavlen i kirken. Privatfoto
gallery icon

Se billedserie

Mette Bjerrum er nu officielt indsat som sognepræst i Vig sogn, men der er ikke plads til hendes navn på præstetavlen i kirken. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ikke plads på præstetavlen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ikke plads på præstetavlen
Odsherred - 06. april 2021 kl. 15:02
Af Martin Hoffmann Kønig

2.påskedag blev det helt officielt. Mette Bjerrum blev indsat på sognepræst i Vig Sogn, og selvom coronarestriktionerne satte sine begrænsinger, så var det, ifølge menighedsrådsformand Poul Erik Pedersen, både stemningsfuldt og hyggeligt, da 2o deltagere fra menighedsrådet, samarbejdspræster, provsten og sognepræstens familie kunne bevidne indsættelsen.

Series patorum er en liste eller trætavle med navnene på de præster, der har været i et sogn gennem tiderne.

Sådan en præstetavle er der også i Vig Kirke, og her kan man læse navnene på kirkens præster siden 1580 og til og med Anette Berg, der efter 27 år i embedet sagde op sidste år.

Problemet er blot, at nu er den trefløjede tavle fyldt til randen med navne, så menighedsrådet skal i tænkeboks for at finde ud af om der skal indkøbes en ny tavle, eller hvordan traditionen med præstenes navne kan videreføres.

Stemmer du til kommunalvalget i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk