13. august 2020
Keramiker Henriette Duckerts kopper, opkaldt efter temperamenter i familien. Foto: Stefan Andreasen
gallery icon

Se billedserie

Keramiker Henriette Duckerts kopper, opkaldt efter temperamenter i familien. Foto: Stefan Andreasen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Huset i Asnæs: Sønner inspirerer til mødrenes kunst

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Huset i Asnæs: Sønner inspirerer til mødrenes kunst
Odsherred - 21. juli 2019 kl. 15:39
Af Stefan Andreasen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Sønner kan få stor indflydelse på mødres kunstværker, fremgår det af den aktuelle udstilling i Huset i Asnæs, hvor der er fernisering i dag, lørdag.

Keramiker Henriette Duckert, fast medlem af Huset i Asnæs, har ladet sig inspirere af sin voksne søn og hans to børn i en unika-serie med te-kopper i hånddrejet porcelæn.

- Hans dreng er en glad og fornuftig type, og så har han fået en pige, som er en lille vildbasse. Min søn rummer begge børn så fint, han er en god far, fortæller Henriette Duckert, der kalder de tre unika-kopper »Den gode far«, »Den glade dreng« og »Den vilde pige«.

Henriette Duckert er datter af maleren Poul S. Nielsen, der var med i den berømte kunstnerkoloni Odsherredsmalerne.

- Som barn var det så hyggeligt at være med til deres arrangementer. De behandlede os så godt, husker Henriette Duckert.

Poul S. Nielsen var bosat på Vallekilde-egnen fra 1958-1985, hvor han fandt sine landskabs-motiver, og han blev kaldt »Den blå maler«. Hans gravsted på Fårevejle Kirkegård er udsmykket af Henriette Duckert.

Et andet af Husets faste medlemmer, Charlotte Krogh, har ladet sig inspirere af sin søn Julius i sine billeder. Faktisk har hun direkte brugt udklippede sætninger fra hans gamle skolehæfter i en collage-serie på den aktuelle udstilling, blandt andet den filosofiske sætning »Kigger - og kigger den anden vej«, som også er blevet værkets titel.

- Jeg faldt over de kloge vendinger i hans gamle kladdehæfter fra 4. klasse. De inspirerede mig så meget, fortæller Charlotte Krogh, der er datter af keramiker Birgit Krogh, medstifter af Huset i Asnæs i 1973.

Derudover udstiller de fleste af Husets faste kunstnere på den aktuelle sommer-udstilling, blandt andre Poul Erik Nielsen, der viser en serie linoleums-snit, videre-bearbejdet med olie-pastel, Margrethe Agger der viser koloristiske billedvævninger, og Dag Aronson der udstiller landskabs-serien »Fra Odsherred til Lofoten«.

Troels Trier har kun et enkelt maleri med på sommer-udstillingen. Han og Trier-familien - med baggrund i Vallekilde - er i absolut fokus på den næste udstilling i Huset i Asnæs, hvor flere medlemmer af kunstner-klanen skal udstille sammen.

På den aktuelle sommerudstilling er der også bidrag fra gæste-kunstnerne Anneli Olesen, Kirsten Otzen Keck og Morten Brohammer.

Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk