15. august 2020
Det er ikke første gang, at der bliver holdt beredskabsøvelse på Lundbeck, men på torsdag bliver der skruet op for antallet af deltagere. Foto: Peter Andersen
Det er ikke første gang, at der bliver holdt beredskabsøvelse på Lundbeck, men på torsdag bliver der skruet op for antallet af deltagere. Foto: Peter Andersen
Foto: Christian Mikkelsen(Mik)
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hold afstand i Lumsås på torsdag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hold afstand i Lumsås på torsdag
Odsherred - 14. november 2019 kl. 12:49
Af Martin Hoffmann Kønig
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der bliver fuld blus på de blå blink i Lumsås på næste torsdag den 21.november, for der holder politiet, brand og redning, region Sjælland, hærhjemmeværnet og beredskabsstyrelsen en kæmpe øvelse i at håndtere en eventuel katastrofe på medicinalvirksomheden Lundbeck i Lumsås.

Formålet med øvelsen er, at de forskellige myndigheder kan øve samarbejde, som kan hjælpe dem i tilfælde af at der skulle ske en hændelse.

Det bliver en øvelse, som der uden tvivl bliver lagt mærke til, men opfordringen fra politiet lyder, at hvis man har spørgsmål til øvelsens afvikling, så skal man ringe til Lundbeck, og politiinspektør Henrik MKikkelsen, fra Midt- og Vestsjællands politi, slår fast, at man skal lade være med at ringe til politiet.

»Vi har stadig en politikreds, der skal fungere, og vi skal kunne hjælpe borgerne, selvom vi holder øvelse. Jeg håber derfor, at borgerne vil holde politiets telefonlinjer fri, så de der skulle have brug for hjælp, kan komme igennem på telefonlinjerne,« siger han til Nordvestnyt.

Opfordringen fra politiet er, at man skal holde sig på afstand fra øvelsen, men politiinspektøren garanterer, at der ikke vil være nogen fare for borgerne i området.

»Vi skal altid forsøge at dygtiggøre os, så vi har afprøvet mange scenarier, hvis der skulle ske noget rigtig alvorligt. Hvert år holder vi miljøøvelser og andre former for øvelser, hvor vi sætter flere scenarier op som myndighederne skal samarbejde om. Under øvelserne vil borgerne altså kunne se mange myndigheder samlet i Lumsås,« siger han.

Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk