23. juni 2021
En helt uventet gruppe borgere er begyndt at benytte sig af kviktest-muligheden i forsamlingshuset på spidsen af Odsherred. Foto: Niels Sørensen
En helt uventet gruppe borgere er begyndt at benytte sig af kviktest-muligheden i forsamlingshuset på spidsen af Odsherred. Foto: Niels Sørensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Helt uventet brugergruppe ved det yderste teststed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Helt uventet brugergruppe ved det yderste teststed
Odsherred - 15. maj 2021 kl. 08:06
Af Marianne Nielsen

Forsamlingshuset på Odden er et af de steder man kan blive kviktestet af Falcks podere alle ugens dage fra 9-19. Og umiddelbart skulle man tro, at det var mere end rigeligt åbningstid til at dække fastboende og sommerhusgæsternes behov.

Tallene viser nu, at det ikke kun er disse to grupper, der bruger faciliteterne i Havnebyen.

Ifølge Odsherred Kommune er forsamlingshuset på spidsen af Odsherred nemlig overraskende velbesøgt i forhold til antallet af indbyggere og sommerhusgæster i området.

Det skyldes, at en del færgegæster bruger kvikteststedet på vej til møder i København eller Aarhus, så de kan undgå de lange ventetider i storbyerne.

- Det er lederen af forsamlingshuset, der konstaterer at mange kommer forbi til kviktest enten til eller fra færgelejet. Det var ikke lige noget vi havde set på forhånd, konstaterer kommunaldirektør Claus Steen Madsen til Nordvestnyt.

Det er ikke kommunens indtryk at de udenbys brugere skaber ventetid generelt på kviktest på Odden.

- Det er mit indtryk, at der er god kapacitet, og at vi uventet er med til at løse en problematik med lange køer ved teststeder i de større byer, siger kommunaldirektøren.

I alt er der fem kvikteststeder fordelt på fem byer i Odsherred. Heraf er der mulighed for at blive testet samtlige ugens dage i de tre; Vig, Asnæs og Havnebyen.

I Nykøbing er der kun mulighed for kviktest tre af ugens dage, men kommunen er i dialog med Falck om at få kapaciteten udvidet.

Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstå du deres løn-utilfredshed?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk