20. oktober 2021
Filminstruktør Jonas Poher Rasmussens film "Flugt" er udvalgt som ét af de tre mulige bud på Danmarks kandidat i det videre kapløb om en nominering i kategorien »International Feature Film« ved Oscar-festen 2022. Foto: Mik
gallery icon

Se billedserie

Filminstruktør Jonas Poher Rasmussens film "Flugt" er udvalgt som ét af de tre mulige bud på Danmarks kandidat i det videre kapløb om en nominering i kategorien »International Feature Film« ved Oscar-festen 2022. Foto: Mik
Foto: Mik
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hans film kan blive Danmarks kommende Oscar-kandidat

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hans film kan blive Danmarks kommende Oscar-kandidat
Opdateret 17. september 2021 kl. 08:15
Odsherred - 17. september 2021 kl. 08:04
Af Stefan Andreasen

Filminstruktør Jonas Poher Rasmussen, der er opvokset i Vallekilde i Odsherred og i Føllenslev ved Kalundborg, fortsætter med at skabe opmærksomhed med sin nyeste film »Flugt«, der netop er udvalgt som ét af de tre mulige bud på Danmarks kandidat i det videre kapløb om en nominering i kategorien »International Feature Film« ved Oscar-festen 2022.

Det oplyser Det Danske Filminstitut.

»Flugt« er udvalgt sammen med de historiske sværvægtere »Margrete den Første« af Charlotte Sieling og »Skyggen i mit øje« af Ole Bornedal.

Den endelige, danske Oscar-kandidat udpeges den 25. oktober.

Formand for komitéen, Det Danske Filminstituts direktør Claus Ladegaard, siger:

- Vores opgave i komitéen er at pege på de tre film, som vi vurderer har det største potentiale i Oscar-kapløbet. Feltet spænder fra en gribende aktuel dokumentar om en flygtnings skæbne til to stærke dramaer om nøgleperioder i dansk historie.

- Tre bud med markante fortællinger og filmisk kvalitet, som hver især har chancen for at gøre indtryk hos Oscar-akademiet, siger komité-formanden.

»Flugt« af Jonas Poher Rasmussen er historien om instruktørens gymnasieven Amin, som for første gang fortæller om sin dramatiske rejse fra Afghanistan til Danmark for 25 år siden.

Filmen havde dansk premiere 17. juni.

Den animerede dokumentar var blandt de særligt udvalgte film til Cannes Festivalens digitale udgave i 2020.

Ved verdenspremieren på Sundance i år vandt »Flugt« den internationale jurypris, og kritikerne kvitterede med en overvældende flot modtagelse.

Siden vandt filmen i Göteborg som bedste nordiske dokumentar samt tre priser ved animationsfilmfestivalen i Annecy.

Netop nu er »Flugt« på programmet på Toronto Filmfestivalen og er blandt de nominerede til Nordisk Råds Filmpris 2021.

Jonas Poher Rasmussen har gået på Vallekilde Hørve Friskole og på Odsherreds Gymnasium i Asnæs, hvor han var én af de første elever på gymnasiets film- og tv-linjen, nuværende medielinje.

Han har tidligere udtalt, at det var her han fik energien til at arbejde med film.

Han er søn af teatermand og musiker Tom Nagel Rasmussen og danse-scenograf og billedkunstner Katherine Poher, samt barnebarn af den berømte digter Halfdan Rasmussen.

Rejser du til udlandet i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk