5. december 2020
Foto: Stefan Andreasen
Foto: Stefan Andreasen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Håndværker vil redde truet bibliotek

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Håndværker vil redde truet bibliotek
Odsherred - 10. januar 2019 kl. 15:10
Af Marianne Nielsen

Håndværkeren Bjarne Becker fra Hørve har sammen med en lokal tømrer en plan, der kan redde byens bibliotek, og på samme tid føjer en efterspurgt vare til byen; en lejebolig.

arrow Læs også: With: Stationsbygningen for stor til bibliotek

Håndværkerne har foreslået kommunen at renovere biblioteksbygningen på Vallekildevej, mod at overtage førstesalen, som de kan istandsætte og leje ud.

- En win-win-løsning kalder S-politiker Søren With (S) det.

Da han i forrige valgperiode var formand for kultur- og folkeoplysningsudvalget, sad han ved bordenden i utallige samtaler omkring bibliotekets fremtid i Hørve.

Det var ifølge Bjarne Becker også Søren With, der plantede ideen hos håndværkeren i foråret 2018.

- Vi var oppe og kigge på det, og synes det var en god ide og mente nok vi kunne finde ud af et eller andet, fortæller Bjarne Becker til Nordvestnyt.

Bygningen trænger til en omfattende renovering, men hidtil har det ikke været muligt at finde en anden bygning, der var egnet til biblioteksbrug.

Med håndværkernes tilbud vil problemet være løst, og Bjarne Becker vurderer, at det vil koste en million at føre bygningen op til nutidige byggestandarder.

- Vi havde en god snak med Thomas Winther (afdelingsleder i plan, byg og erhverv,red.), som lovede at skrive noget ned, så vi kunne finde ud af hvad det skal gå ud på, fortæller Bjarne Becker.

- Det er jo ikke en guldgrube at lave sådan noget, men for den million vi har regnet ud det vil koste, har vi et bibliotek, hvor vi gerne vi have det, og ikke på skolen, som der har været snak om. Og der bliver bibeholdt en lejlighed, som ellers ville forsvinde. Og der er brug for lejeboliger i Hørve, forklarer han.

Mailen han modtog fra kommunen i juni, var dog ikke som han håbede, en køreplan for overtagelsen førstesalen og renoveringen af ejendommen.

- Han havde ikke forstået, hvad vi vil give for det, og hvad det skulle bruges til, siger håndværkeren, der blev så frustreret over mailen, at han lod projektet ligge, og i stedet koncentrerede sig om sin egen virksomhed.

Thomas Winther forklarer, at mødet var en indledende dialog omkring forventninger til proces omkring ejendommen. Derefter havde han brug for noget konkret på skrift, for at kunne sende sagen til politisk behandling.

Ved et dialogmøde om visionerne for Hørve med en række politikere forleden på byens folkeskole, blev der dog tændt en gnist, der måske kan få planerne tilbage på sporet, ligesom Thomas Winther er åben for en fornyet henvendelse.

arrow Nu tror de på det: Budgetmillion gav boost til biblioteks-flytning
11. oktober 2019 kl. 05:59 Opdateret: kl. 11:04
arrow Hvor skal biblioteket ligge? Hørve kaster igen ideer på bordet
24. september 2019 kl. 08:45 Opdateret: kl. 18:45
arrow Læste højt hele dagen for at bevare biblioteket
22. april 2018 kl. 06:09 Opdateret: kl. 15:09
Det er frivilligt og gratis for den enkelte, når Danmark - formentlig snart - begynder at vaccinere befolkningen mod covid-19. Vil du vælge at blive vaccineret?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk