21. juli 2019
Forfatter Anne-Marie Donslund modtager Gerda Lyhns brev fra sønnen Jens Lyhn, der ankom på en ældre knallert.
gallery icon

Se billedserie

Forfatter Anne-Marie Donslund modtager Gerda Lyhns brev fra sønnen Jens Lyhn, der ankom på en ældre knallert.
Foto: Per Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Gerda Lyhn sendte sønnen Jens til OdsHædring på knallert

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Gerda Lyhn sendte sønnen Jens til OdsHædring på knallert
Odsherred - 16. november 2018 kl. 23:01
Af Stefan Andreasen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Ved fredagens festlige pris-regn OdsHædring i Borren - Højby Kultur- og Idrætscenter blev der indviet en ny statuette, en Gerda, opkaldt efter Odsherreds måske nok mest berømte, fiktive kult-figur og flittige frivillige, Gerda Lyhn fra Vallekilde, uofficiel æresborger i Odsherred og en slags spin-doctor for borgmester Thomas Adelskov.

arrow Læs også: Billedserie: Stor galla-fest med stribevis af priser

Gerda Lyhn havde meldt sin ankomst for at introducere statuetten, men meldte - totalt overanstrengt af frivilligt arbejde i store mængder - afbud og sendte i stedet sønnen Jens Lyhn, der ankom på knallert og afbrød konferencier Kasper Købke med et brev fra mor.

Det blev efterfølgende læst op af forfatter Anne-Marie Donslund.

I brevet opremser Gerda Lyhn sine mange frivillige gøremål i løbet af det seneste døgn, et hæsblæsende ræs, der må gøre en borgmester stolt: Tøjsortering og -vask i genbrugsbutikken i Hørve, afkalkning af kaffemaskine i Svinninge Swingerklub, voksenven på Hørve Skole, smøre sildemadder til svømmeklubben i Asnæs Svømmehal, udtrækning af en kalv, der havde sat sig på tværs på en landejendom i Grevinge. Så skulle Solvognen pudses på Museum Odsherred, og der skulle lige brygges kaffe og afleveres hjemmebagte kringler på rådhuset i Højby. Alt foregår vel at mærke med cyklen som transportmiddel.

- Så til sundhedscentret, hvor jeg først var bloddoner og derefter afleverede noget knoglemarv. Jeg var lidt groggy bagefter, sagde Gerda Lyhn, der dog bagefter cyklede til Vallekilde-Hørve Fritidscenter for at synge for til zumba-holdet, mens de dansede, fordi anlægget var gået i stykker.

- Derefter stod jeg på Hørve Station og trykkede på stop-knappen, så skolebørnene fra overbygningen ikke glemte at stå af, og så hjem og lave aftensmad til Jens. Om aftenen holdt jeg lige et tupperware-party, berettede utrættelige Gerda Lyhn, der også fik klemt en gang bækkenbundstræning ind i dagsprogrammet.

Hun sluttede brevet med en opsang:

- Det er nogle lidt kedelige statuetter, I har fundet på, så jeg har hæklet nogle boaer og hatte til at sætte på dem.

Inden Jens Lyhn ankom med Gerdas brev havde Anne-Marie Donslund, John Larsen og Niels Bugge sunget og spillet for til en fællessang-udgave af nummeret »Lummert i Lumsås«.

arrow Ny statuette til Odsherreds prisfest - en Gerda
16. november 2018 kl. 19:20 Opdateret: kl. 16:06

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk