30. oktober 2020
Christina Even, som her ses sammen med borgmester Thomas Adelskov (S), blev trsdag genvalgt til posten som formand for Odsherreds Lærerkreds. Foto: Odsherred Kommune
Christina Even, som her ses sammen med borgmester Thomas Adelskov (S), blev trsdag genvalgt til posten som formand for Odsherreds Lærerkreds. Foto: Odsherred Kommune
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Genvalgt: Lærernes målmand fortsætter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Genvalgt: Lærernes målmand fortsætter
Odsherred - 30. september 2020 kl. 17:12
Af Helene Nielsen

Det var en historisk lille skare fra Odsherreds Lærerforening, som tirsdag var samlet til coronasikker generalforsamling på Højby Skole, da der skulle vælges repræsentanter til bestyrelsen for det kommende år. Formand Christina Even, næstformand Anders Christensen og Lars Levin Andersen blev alle genvalgt til kredsstyrelsen, der nu også består af Vibeke Friis Nielsen og Pia Borregaard.

- Jeg havde ingen modkandidater, så det var et fredeligt valg, siger Christina Even.

Hun lægger ikke skjul på, at hun er bekymret for sine medlemmer i folkeskolen i Odsherred.

- Jeg skal først og fremmest stå på mål for lærerne, men er også bekymret for børnene. Kommunens økonomi fylder meget i lærernes hverdag, Det bekymrer mig, at der er stigende elevtal på privatskolerne i kommunen, fordi de børn tager økonomien ud af folkeskolens rammer. Det er et tegn på, at vi har et problem, hvis folkeskolen ikke er forældrene førstevalg. Det kan også ende med at give problemer med at få ansat og fastholde lærere, siger Christina Even.

Hun peger også på den kommende omlægning af specialundervisningen, som en faglig udfordring.

- Der er lagt mange kræfter i projketet. Der mangler hverken vilje eller engagement fra lærernes og ledernes side, men økonomien og ressourcerne skal også være der. Ellers er opgaven for svær, at løfte. Der er mange sårbare børn i Odsherred, og det er vigtigt, at de bliver tilbudt en god skolegang og bliver til livsduelige unge mennesker. Der tales om dalende børnetal, men politikerne glemmer, at det er den samme opgave og samme pris, at undervise en klasse med 17 elever, som en med 25. Pengene strækker ikke længere, fordi der kommer flere børn i klassen siger Christina Even.

Bliver du påvirket af overgangen til vintertid?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk