21. november 2018
Store smil og en gevaldig gensynsglæde. Gymnasielærer Frank Lykke Hansen viste en flok tidligere elever rundt på Odsherreds Gymnaisum og dét var noget, der vakte sjove minder.  Foto: Peter Andersen
gallery icon

Se billedserie

Store smil og en gevaldig gensynsglæde. Gymnasielærer Frank Lykke Hansen viste en flok tidligere elever rundt på Odsherreds Gymnaisum og dét var noget, der vakte sjove minder. Foto: Peter Andersen
Foto: Peter Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Gensyn med gymnasievennerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Gensyn med gymnasievennerne
Odsherred - 12. november 2017 kl. 15:35
Af Marianne Nielsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- Var der noget I synes manglede, da I kom ind?

Spørgsmålet kommer fra gymnasielærer på Odsherres Gymnasium, Frank Lykke Hansen, som lørdag aften viste en flok tidligere elever rundt på gymnasiet.

- Liget! Hvor er liget?, lød det samstemmende fra flokken.

Lige siden begyndelsen har et lig fundet under byggeriet af skolen i 1980-81 ligget i en montre og budt gymnasiets elever velkommen i indgangspartiet, men for et par år siden blev det flyttet til den fjerneste oende af skolen i den nyeste fløj.

- Jeg tager lige et foto af ham! udbrød 20-årsjubilaren Maj Skipper og knipserdet minde på mobiltelefonen.

Anledningen til rundvisningen var den årlige O.G. Logefest, hvor tidligere elever inviteres til gensynsfest. I år var der 35-årsjubilæum for den første årgang fra 1982, men da de selv har holdt gammel elevfest i sommer var de ikke repræsentet lørdag aften. Det var til gengæld årgangene fra 1987, 1992, 1977 og 2007.

En flok på cirka 20 tidligere elever lod nostalgien få frit løb i både A og C-fløjen, hvor indretningen og møblementet ikke har ændret sig synderligt i årtier. Det er stadig de gule, orange og røde nuancer der dominerer. Akkurat som for tre årtier siden, hvilket også bliver kommenteret lystigt og storgrinene.

Frank Lykke Hansen viste flokken rundt til biologi- fysik og ikke mindst hans eget domæne, geografilokalet, som nok var blevet moderniseret med elektroniske tavler, men han supplerer nu alligevel undervisningen med de gamle skolekort monteret i loftet.

Flere af de tidligere elever greb chancen for et par sekunder i ungdommens perspektiv fra deres foretrukne pladser i undervisningslokalerne.

- Det er som om jeg automatisk søger hen mod min gamle plads, lød det nærmest med overraskelse i stemmen fra Louise Kaya Martins, som efeter 20 år altså stadig kender sin faste plads.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk