25. november 2017
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fusionsproces stod i vejen for besøgende

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fusionsproces stod i vejen for besøgende
Odsherred - 17. juli 2017 kl. 14:01
Af Torben Andersen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Tal fra VisitDenmark viser, at de kulturhistoriske museer i Holbæk, Kalundborg og Odsherred fik en betydelig nedgang i antallet af besøgende i 2016 i forhold til året før, skriver Nordvestnyt.

Kalundborg Museum fik en tilbagegang på 23 procent og havde 11.522 gæster. Holbæk Museum gik 13,3 procent tilbage og havde 13.933 besøgende. Odsherreds Kulturhistoriske Museum noterede 13,2 procent færre gæster og havde i alt 7727 besøgende.

Til gengæld har Andels­landsbyen Nyvang haft en fremgang på 5,9 procent. Med 62.576 besøgende er landsbyen det næstmest populære besøgssted i Nordvestsjælland - Sommerland Sjælland ligger klart i top med 181.236 gæster i 2016.

Kommunikationschef i Museum Vestsjælland Anette Månsson peger på, at de vestsjællandske museer i de senere år har været igennem en fusionsproces.

- Vi har forsømt at række hånden ud til vores gæster, selv om vi har fastholdt det samme antal udstillinger som tidligere. Men vi har i et par år brugt mange kræfter på museumsfusionen, som har taget en del af vores fokus. Strukturer og rutiner skulle på plads mellem de forskellige museer for at finde et fælles fodslag. Vi har arbejdet med grundlæggende strukturer, blandt andet nye hjemmesider og Facebook-sider. Men nu er vi parate til at vende blikket mere ud. Nu er vi ved step to. Nu er vi fusioneret, og vi kender hinanden. Lige så stille og roligt kan vi mærke, at vi får flere penge fra fonde, og vi bygger et oplevelsesunivers op, så vi skal nok tiltrække gæster igen, siger Anette Månsson.

Mens de kulturhistoriske museer mister gæster, går det bedre med kunstmuseerne. Odsherreds Kunstmuseum havde således en fremgang på 24 procent, mens Malergårdens gæstetal steg med 2,6 procent.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk