12. august 2020
Arne Mikkelsen vil have social- og forebyggelsesudvalget til at sætte blus på den kommunale fundraising.
Arne Mikkelsen vil have social- og forebyggelsesudvalget til at sætte blus på den kommunale fundraising.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fundraising skal redde kommunens økonomi

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fundraising skal redde kommunens økonomi
Odsherred - 14. januar 2020 kl. 20:29
Af Martin Hoffmann Kønig
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der er ikke penge til det hele, og allerede inden der tages hul på budget 2020, er der meldt uforudsete udgifter ind på det sociale område. Penge, der skal bruges på opgaver som kommunen skal løse, men ikke har penge til.

Derfor foreslår formanden for social- og forebyggelsesudvalget, SFeren Arne Mikkelsen, at man skal skrue op for den kommunale fundraising.

»Der er for eksempel afsat 125 mio. kr. på finansloven til omsorg og nærvær i ældreplejen, og selvom jeg synes det er ærgerligt, så fattes riget penge, og vi må bruge de muligheder vi har. Jeg har ingen kvababbelse over private midler. Det eneste jeg har noget imod, er, hvis private skal tjene mange penge på at løse sociale opgaver. Hvis ikke vi søger de midler, så er der andre der gør, og jeg håber, at vi på denne måde både kan hente flere penge til det sociale område, og samtidig få de ansatte involveret med forslag til, hvordan vi får den bedst mulige service. Det er min tanke, at der skal fundraises mere, men at det skal ske med afsæt i medarbejdernes forslag,« siger han til Nordvestnyt.

Arne Mikkelsen slår fast, at selvom han er SFer, så gør det ham ikke partout til modstander af private initiativer, og han nævner Lilleborg børnehave i Vig, som et eksempel på en privat drevet institution, som han støtter.

»Hvorfor skulle en socialist ikke kunne det? For mig handler det om, at børnene trives, og det gør de ofte i ikke alt for store institutioner. Det samme gælder på plejecentrene, men risikoen er altid, at de tungeste beboere ikke får et godt nok tilbud,« siger han til avisen.

I sit forslag foreslår Arne Mikkelsen også, at han gerne så, der blev etableret en socialøkonomisk virksomhed omkring værerstedet Bellis, hvor der kunne søges fondsmidler til at udvikle beskæftigelse.

Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk