22. april 2019
Det knuste glas i den historiske lampe skal specialfremstilles. Foto: Marianne Nielsen
gallery icon

Se billedserie

Det knuste glas i den historiske lampe skal specialfremstilles. Foto: Marianne Nielsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fredet søjle mejet ned af stor lastbil

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fredet søjle mejet ned af stor lastbil
Opdateret 18. juli 2018 kl. 13:23
Odsherred - 18. juli 2018 kl. 08:28
Af Marianne Nielsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Formand for beboerforeningen i Annebergparken, Thure Jørgensen var kun lige kommet hjem fra ferie, før han måtte gribe telefonen og ringe til Kulturstyrelsen.

Natten til mandag fik en lastbil med lang og bred last ramt den ene af to søjler, der markerer indgangen til »den gule by« ved Nykøbing.

Lastbilen ramte så godt, at søjlen væltede omkuld og glasset i lampen splintredes. Og da søjlen er fredet som led i fredningen af portnerboligen og vægterboligen og alléen, så blev Kulturstyrelsen orienteret om skaden.

Det er anden gang i denne måned Thure Jørgensen melder en skade på den samme søjle til styrelsen.

I begyndelsen af juli snittede en lastbil den nordlige søjle ved indgangen til Annebergparken og beskadigede murværket og »hatten« på søjlen.

- Den får godt nok nogle tæsk i øjeblikket. To gange er der sket det, at dem, der kører med de tunge lastbiler har haft lad på, som har raget længere ud end de har haft styr på. De har ikke styr på deres last, og det kommer søjlen til at mærke, siger Thure Jørgensen og vurderer at det kan have noget at gøre med chaufførernes manglende kendskab til området.

- Den har stået der i rigtig mange år uden der er sket noget ved det. Forskellen er at der i øjeblikket er meget aktivitet i området for tiden. Det har der jo altid været, men dem der kørte her havde faste chauffører år ud og år ind. Nu er der en del nye chauffører, som simpelthen har for travlt, vurderer beboerforeningsformanden.

Nu skal en murer, en smed, en glarmester og en elektriker i gang med at udbedre skaderne. Glasset i den historiske lampe er dog ikke sådan lige at erstatte, da det skal specialfremstilles.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk