14. december 2017
Idé- og designudvikling af bymøblerne foregik i Bylaboratoriet.
gallery icon

Se billedserie

Idé- og designudvikling af bymøblerne foregik i Bylaboratoriet.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Forvandler paller til by-møbler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Forvandler paller til by-møbler
Odsherred - 13. oktober 2017 kl. 12:05
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I Asnæs har unge fra Odsherreds Gymnasium og 8. klasse-eleverne på Sydskolens afdeling i byen brugt efteråret på at idéudvikle, analysere og designe møbler, som de mener mangler rundt om i bymiljøet. Lige nu er NV-Pro i gang med at bygge møblerne, så de er klar til indvielse på Kulturnatten den 28. oktober.

Møblerne er resultatet af en designkonkurrence på skolerne, hvor opgaven gik på at designe et midlertidigt møbel, som kan løse nogle af de problemer, som borgerne har peget på. Det handler overvejende om mangel på opholdspladser rundt om i byen.

På Kulturnatten er det intentionen at de unge og byens borgere går i samlet flok fra Odsherreds Gymnasium ved 15-tiden, hvorfra man i flok går over på bakken. Her er der bygget en cirkelbænk og gymnasieeleverne er vært for et arrangement.

Næste stop bliver for enden af Enghaven, kaldet Lagkagen, som står under træet overfor stationen. Møblet er tænkt som et ventemøbel og en lille scene og som noget, der kan aktivere den lille plads.

På selve stationsområdet, hvor Bylaboratoriet har base i den gamle lagerbygning, er også placeret et møbel. Det er et tårn, som kan give et udsyn over banen og søge læ under et halvtag. Samtidig skal tårnet fungere som plakatsøjle for Bylaboratoriet.

- Alle møblerne bliver malet i samme signalgule farve, som Bylaboratoriet har, forklarer arkitekt Jeanette Frisk fra tegnestuen Arkilab, som sammen med kommunen står bag byudviklingsprojektet med byens unge.

Inde i selve Bylaboratoriet vil der være en ny udstilling af den proces, der har været hen over sommeren og efteråret databehandling af de mange indkomne ideer og de unges arbejde med at lære at omsætte ideer til designløsninger.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk