26. februar 2021
Odsherred Forsyning vil gerne mindske behovet for at bruge afkalkningsmidler i hjemmet, og dermed sende færre kemikalier til renseanlæggene. Det kan gøres med CO2-anlæg påmonteret eksisterende anlæg.
Odsherred Forsyning vil gerne mindske behovet for at bruge afkalkningsmidler i hjemmet, og dermed sende færre kemikalier til renseanlæggene. Det kan gøres med CO2-anlæg påmonteret eksisterende anlæg.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Forsyningsselskab vil mindske kalk i kedlen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Forsyningsselskab vil mindske kalk i kedlen
Odsherred - 20. februar 2021 kl. 21:24

Af Marianne Nielsen
Alle kender nok til kalkflagerne, der ender i teen og til badeværelsesfliserne, der må have en omgang kalkfjerner. Kalkindholdet i drikkevandet skaber tilbagevendende irritation hos forbrugerne, og det er Odsherred Forsyning ved at gøre noget ved. Forsyningen er på vej med nye anlæg, der mindsker kalk-besværlighederne i hjemmet.

Årsagen til implementeringen af de nye CO2-anlæg, er ikke at fjerne kalken, men at krystallisere den, så den ikke lejrer sig så meget, steder hvor den er uønsket.

For forbrugerne betyder det, at smagen, magnesium og kalken i vandet bibeholdes, men behovet for at bruge kemikalier for at fjerne det fra elkedler, vandhaner og i badeværelset, bliver mindre.

Med et mindre behov for rengøringsmidler, kommer forsyningen ligeledes til at modtage mindre af den slags på renseanlæggene via kloaksystemet - alt sammen til gavn for miljøet.

Odsherred Forsyning håber at kunne etablere CO2-anlæggene på Rørmosen Vandværk i Nykøbing Sj. samt på Egebjerg Vandværk inden sommeren 2021.

I første omgang skal opgaven i udbud, men det er forsyningens forventning at, når først løsningen er monteret på vandværkerne, vil forbrugerne opleve en effekt fra maj eller juni måned i år.

Efter 1. marts vil det igen være muligt at få udbetalt de resterende feriepenge. Tager du imod tilbuddet?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk