19. februar 2020
Knud Romer kunne tidligere på året opleves som foredragsholder i Pakhuset. Foto: Per Christensen
gallery icon

Se billedserie

Knud Romer kunne tidligere på året opleves som foredragsholder i Pakhuset. Foto: Per Christensen
Foto: Per Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Folkemødet i Odsherred: Dobbelt op på Knud Romer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Folkemødet i Odsherred: Dobbelt op på Knud Romer
Odsherred - 22. august 2019 kl. 18:38
Af Stefan Andreasen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Forfatter og samfunds-revser Knud Romer er en stærkt efterspurgt herre, og på Folkemødet i Odsherred lørdag den 7. september er den speed-snakkende provokatør hovednavn og kan opleves som oplægsholder i to af de ni telte.

Kl. 11.20 kommer han med sin første opsang i teltet »De Små Demokrater«, hvor han taler om definitionen på kvalitet i børnelivet, og om hvem der skal definere og bestemme over de første år i opvæksten.

To timer efter er Romer at finde i teltet Art Talk, hvor han skal forholde sig til kunstens betydning for den kulturelle dannelse - et emne han med garanti har stærke holdninger til.

12 år efter sin prisbelønnede, selvbiografiske debut-roman »Den som blinker er bange for døden« udsendte Knud Romer sidste år fortsætter-romanen »Kort over paradis« - blandt andet om de vilde reklamemands-år med hurtige penge, kendisser og kokain og hans deroute, depression, misbrug og forældrenes død. I romanen stiller han blandt andet skarpt på, hvordan vi behandler »de andre« i samfundet. Det er altid de andre, der dør, bliver gamle, bliver skilt, bliver syge og får sindslidelser.

Men før eller siden kommer alle til at opleve én eller flere af de områder selv, lyder Romers pointe.

Og når man sidder på den offentlige, psykiatriske skadestue eller på plejehjemmet, er det for sent; ingen hører dig skrige dér, lyder Knud Romers reminder.

I anledning af den nye roman »Kort over paradis« indkaldte Knud Romer sidste år til pressemøde på det private psykiatrihospital Skovhus i Annebergparken i Nykøbing Sjælland - han havde været indlagt i 14 dage.

- Jeg skreg af rædsel, men heldigvis reddede den gamle psykiater Bjørn Kaldan min forstand, sagde Knud Romer, da han i februar holdt foredrag i Kulturhus Pakhuset i Nykøbing Sjælland.

Ud over foredrag og forfatterskab har Knud Romer også travlt som vært på programmet »RomerRiget« på Radio24syv.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk