8. juli 2020
Paw Pedersen (DF), formand for miljø- og klimaudvalget, stemte for dispensation til borger, der har etableret en remise inden for åbeskyttelseslinjen. Foto: Torben Andersen
Paw Pedersen (DF), formand for miljø- og klimaudvalget, stemte for dispensation til borger, der har etableret en remise inden for åbeskyttelseslinjen. Foto: Torben Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Flertal vil give dispensation

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Flertal vil give dispensation
Odsherred - 16. november 2019 kl. 11:40
Af Torben Andersen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En borger ved Hørve, der har plantet en remise - en beplantning med træer og buske til fodring af og læ for vildt - kan se frem til at få dispensation.

Remisen er nemlig etableret i strid med den såkaldte åbeskyttelseslinje, hvor der ifølge naturbeskyttelseslovens §4 ikke må foretages beplantning eller ændringer i terrænet.

Det er et politisk flertal i miljø- og klimaudvalget i Odsherred, bestående af Venstre og DF, der er klar til at give dispensation. Det samme var Felex Pedersen (S), som havde bragt sagen i udvalget. Vagn Ytte (S) og Clark Pratt (EL) stemte imod.

Forvaltningen havde lagt op til at give afslag på en dispensation. Ud over hensynet til åbeskyttelseslinjen pegede embedsmændene på, at remisen er placeret i et område, som i kommuneplanen er udpeget som uønsket til skovrejsning. De fremhævede også, at beplantningen består af arter, som bliver høje »og derved vil have stor betydning for oplevelsen af landskabet og tage udsigten ind over området«. Forvaltningen skriver også, at en dispensation ikke vil skabe præcedens i forhold til lignende sager.

Formanden for miljø- og klimaudvalget, Paw Pedersen (DF), fremhæver, at politikerne i mange år har talt om at få mere biodiversitet, herunder mere skov.

- Vi (det politiske flertal, red.) synes, det ville være vanvittigt at fjerne beplantningen. Det handler om at gøre det bedre for naturen, fremfor at gøre det dårligere, forklarer Paw Pedersen.

Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk