16. januar 2019
Flere af gæsterne til »Verstärker«-koncerten kravlede op ad skrænterne, men opklatringen kunne være nemmere, mener turistchefen. Foto: Stefan Andreasen
gallery icon

Se billedserie

Flere af gæsterne til »Verstärker«-koncerten kravlede op ad skrænterne, men opklatringen kunne være nemmere, mener turistchefen. Foto: Stefan Andreasen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Flere skal kunne nyde udsigt fra Klintebjerg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Flere skal kunne nyde udsigt fra Klintebjerg
Odsherred - 07. august 2018 kl. 18:36
Af Stefan Andreasen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Som det er nu, skal man nærmest være bjergbestiger for at kunne stige op ad Klintebjerg i det nedlagte kalkbrud ved Nykøbing Sjælland, men det skal der gøres noget ved, mener direktør for Geopark Odsherred, Hans-Jørgen Olsen.

Lørdag var han og op mod 1000 andre til koncert med de tyske kunstnere Udo P. Leis og Wolfram der Spyra, hvor mange mennesker klatrede op på Klintebjergs skrænter og toppe for at få den storslående panorama havudsigt til koncerten med »Verstärker«-installationen.

- Men vejen op til udsigten er forbeholdt dem, som er gode til at klatre i terrænet. Det er ikke noget, de lidt dårligt gående lige kan gøre. Vi drømmer om at kunne gøre noget ved tilgængeligheden, siger Hans-Jørgen Olsen.

- Man kunne godt lade sig inspirere af den måde, de har gjort Møns Klint tilgængelig for mange ved hjælp af trapper, anbragt diskret i landskabet. Så folk, der ikke er i topform, også kan komme op og nyde udsigten, siger Hans-Jørgen Olsen.

- Det er klart, at vi ikke skal indrette med elevator-tårn og alt muligt. Det skal være yderst diskret og nærmest usynligt i landskabet. Vi skal jo ikke pille for meget ved ét af geoparkens smukkeste og vigtigste steder, mener direktøren.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk