15. oktober 2019
Odsherreds borgmester, Thomas Adelskov, er stærkt frustreret over, at en menneskelig fejl har kostet kommunen 30 mio. kr. Foto: Marianne Nielsen
Odsherreds borgmester, Thomas Adelskov, er stærkt frustreret over, at en menneskelig fejl har kostet kommunen 30 mio. kr. Foto: Marianne Nielsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fejl lovede 30 mio. kr. for meget

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fejl lovede 30 mio. kr. for meget
Opdateret 04. december 2018 kl. 08:30
Odsherred - 03. december 2018 kl. 22:11
Af Martin Hoffmann Kønig
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

30 millioner kroner er med et snuptag forsvundet fra pengekassen i Odsherred Kommune. Ikke på grund af ran, men på grund af en regnskabsfejl i forbindelse med budget 2018, hvor en likviditetsbuffer på 30 mio. kr. ved en fejl ikke blev afsat i driftsbudgettet, og det betyder at pengene mangler i kassen.

En menneskelig fejl kalder borgmester, Thomas Adelskov (S), miseren, og han er stærkt frustreret for konsekvenserne bliver mærkbare.

Pengene var i den seneste budgetaftale disponeret til forskellige anlægsarbejder, og de er nu i fare for udskydelse eller for at blive droppet.

Hvilke projekter der rammes skal forhandles på plads mellem partierne, og borgmesteren tør kun frede de 12 mio. kr., der er afsat til skolerenoveringer, for de er delvist optaget som lån bundet til skolerenoveringer.

Kommunens økonomiudvalg er på et ekstraordinært møde i dag blevet orienteret om de »forsvundne« millioner, og kommunaldirektør, Claus Steen Madsen, har i et notat til politikerne blandt andet skrevet, at:

»Fejlen har betydet, at Byrådet er blevet præsenteret for et budgetoplæg, der ser 30 mio. kr. »bedre« ud end det faktisk er, og har truffet dispositioner på baggrund heraf. Helt konkret er der budgetteret med 30 mio. kr. mere i anlæg..«

Borgmesteren garanterer, at der nu arbejdes intenst på at sørge for, at en lignende fejl ikke kan gentage sig, og så skal økonomiudvalget på sit næste møde beslutte, hvilke anlægsprojekter der bliver ramt af millionfejlen.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk