6. december 2019
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Falsk betjent fik Nem-ID

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Falsk betjent fik Nem-ID
Odsherred - 17. juli 2019 kl. 11:43
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Tirsdag klokken 9.10 fik Midt og Vestsjællands Politi en anmeldelse fra en 30-årig mand fra Hørve, der mandag eftermiddag var blevet ringet op af en mand, der sagde, at han var fra politiets afdeling for økonomisk kriminalitet.

Den falske »betjent« sagde til den 30-årige, at han var blevet hacket, og at politiet derfor skulle bruge oplysninger om hans Nem-ID og koder.

Den falske »politimand« virkede meget overbevisende og troværdig, så den 30-årige sendte derfor oplysningerne på mail til den falske betjent. Samme dag blev der optaget et kviklån på 12.000 kroner ved brug af den 30-åriges Nem-ID.

Politiet efterforsker nu sagen for at forsøge at finde frem til den falske betjent.

Borgerne opfordres til aldrig at give personfølsomme oplysninger over telefon og mail til personer, der ringer op og siger, at de er fra myndigheder, banker eller lignende. Politi og andre myndigheder ville aldrig bede om at få oplysninger om koder og nøglekort.

Hav altid en sund skepsis til uopfordrede henvendelser med hjælp til at løse diverse it-problemer eller tilbud om andre serviceydelser, som du ikke selv har bedt om.

Er du i tvivl, om du har modtaget et opkald fra en falsk myndighedsperson, så kontakt den givne myndighed, som kan hjælpe dig med en afklaring, lyder det fra Midt- og Vestsjællands Politi.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk