15. december 2019
Sidste år fik rekordmange - 142 - deres studentereksamen fra Odsherreds Gymnaisum. Men kun 120 begynder i 1.g efter sommerferien. Foto: Helene Nielsen
Sidste år fik rekordmange - 142 - deres studentereksamen fra Odsherreds Gymnaisum. Men kun 120 begynder i 1.g efter sommerferien. Foto: Helene Nielsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Færre unge starter på gymnasiet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Færre unge starter på gymnasiet
Opdateret 17. juli 2019 kl. 13:09
Odsherred - 17. juli 2019 kl. 12:26
Af Marianne Nielsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Odsherreds gymnasium skal byde færre 1.g'ere velkommen efter sommerferien.

På Odsherreds Gymnasium i Asnæs har man netop sat huer på det hidtil største antal studenter i skolens 39-årige historie og dimitteret 142 nybagte studenter. Men så store bliver de kommende studenter ikke, for antallet af ansøgere til næste skoleår er faldet fra 130 sidste år til 120 i år, hvoraf 37 starter i HF og de 83 på Stx. Dertil skal lægges 40 elever, der begynder på Gym10 og fem elever, der skal til optagelsesprøve 6. august, oplyser rektor på Odsherreds Gymnasium, Niels-Peter Babalola Andersson.

- Vi har tilpasset antallet af stx-undervisere med et årsværk, og ansat et ektra årsværk til Gym10. Det er mindre forskydninger som det kan være vanskeligt, at give entydige forklaringer på. I de kommende år vil vi opleve et fald i antallet af unge pr. årgang, og det vil helt sikkert få indflydelse på antallet af ansøgninger, siger han og understreger, at det vigtigtste for ham er, at der finde uddannelsestilbud til de unge, der bor i Odsherred.

I følge tal fra Odsherred Kommune, så har unge i Odsherred i stigende grad fået øjnene op for erhvervsuddannelserne på EUC Nordvestsjælland. Ungdomsuddannelsen har øget optaget af unge fra Odsherred Kommune med 23 procent de seneste år - fra 135 i 2016 til 166 i år, som vil tage en erhvervsuddannelse eller en merkantil eller teknisk studentereksamen.

Formand for børne- og uddannelsesudvalget i Odsherred, Søren With (S) glæder sig over, at flere og flere unge søger ungdomsuddannelserne.

- Om det er en gymnasial eller håndværksmæssig uddannelse er egentlig ikke det vigtigste. Men det ser det jo ud til at erhvervsuddannelserne har bidt sig fast, og det er jo positivt, siger han til Nordvestnyt.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk