26. maj 2020
Den kystnære placering gør Vibehus ideel til formidling af viden om tang, mener køberen.
gallery icon

Se billedserie

Den kystnære placering gør Vibehus ideel til formidling af viden om tang, mener køberen.
Foto: Marianne Nielsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Et helt hus med tang-viden i fokus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Et helt hus med tang-viden i fokus
Odsherred - 08. oktober 2019 kl. 16:14
Af Marianne Nielsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hele Vibehus' stueetage skal være et eksperimentarium-lignende besøgscenter, hvor tang er omdrejningspunkt, mens undervisning for skoler og grupper kommer til at foregå på førstesalen, hvor der også vil være mulighed for overnattende gæster.

arrow Læs også: Solgt: Tidligere flygtningecenter bliver videncenter

- Vi vil gerne trække folk fra Købehavn og resten af landet hertil, uddyber Gitte Klausen, der ejer Anneberg Kulturpark og netop har sat sin underskrift på den 5,5 mio. kr. dyre købskontrakt.

Hun øjnede muligheden for at knytte den historiske bygning i Annebergparken til kulturpark-familien, der i forvejen tæller Grønnegårdskomplekset. Og nu er det på med arbejdshandskerne for at få Videncenter for Tang - herunder tang-eksperimenratiet - løbet i gang.

- Vibehus ligger jo ideelt til aktiviteter både ude og inde, og man skal jo kun lige over vejen (Egebjergvej) for at finde tangen i vandkanten, fortæller Gitte Klausen om en af årsagerne til købet af lige netop Vibehus.

Styregruppen består af Anneberg Kulturpark, Geopark Odsherred, Dansk Tang, DTU Fødevareinstituttet, Københavns Universitet ved professor Ole G. Mouritzen og Nationalt Center for Lokale Fødevarer.

Fornylig modtog Gitte Karlsen knapt 400.000 kroner til et forprojekt af LAG Vest- og Midtsjælland og har skaffet finansiering på yderligere 200.000 kroner. Gitte Klausen forventer derfor at de sidste 200.000 kroner også snart er i hus, så projektet kan gå i gang.

Anneberg Kulturpark holder åbent i Vibehus i efterårsferien med en popup-udstilling, hvor børn og voksne kan tage huset og tangen nærmere i øjesyn.

arrow Høster tang til forskning i ko-prutter
07. september 2019 kl. 06:33 Opdateret: kl. 14:57
Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk