20. oktober 2019
Der blev kærnet smør og lavet friskost ved nybyggede håndværkerhus. Foto: Helene Nielsen
gallery icon

Se billedserie

Der blev kærnet smør og lavet friskost ved nybyggede håndværkerhus. Foto: Helene Nielsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: En sommer med riddere, mad, håndværk og hornugler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En sommer med riddere, mad, håndværk og hornugler
Opdateret 10. juli 2019 kl. 12:22
Odsherred - 09. juli 2019 kl. 12:30
Af Helene Nielsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Da Ulvsborg søndag slog dørene op for endnu en sommersæson, hvor gæsterne kan komme tilbage i tiden og lære om den danske middelalder, var der så stort rykind, at daglig leder Mette Bohart allerede nu har en kraftig mistanke om, at det bliver en rigtig god sæson for det historiske værksted.

- Der er kommet mange flere i år, end der gjorde sidste år, hvor vejret ellers var rigtig godt, fortæller Sabine Thilgren, som har stået i receptionen de sidste par år.

Mette Bohart tror, det halvdårlige sommervejr er medvirkende til, at flere er kommet til Ulvsborg i år.

- Men det er også mit indtryk, at mange familier kommer, fordi de var her sidste år. Eller også har de hørt fra deres venner, at det er et sjovt sted for børn. Men også fordi de lokale aktører bakker op og reklamerer for hinanden til turisterne, siger Mette Bohart.

Der har også været gæster fra det store udland.

- Vi har i år haft besøgende fra Canada, Sydafrika, Tyskland, Sverige og Norge, og det, synes vi, er helt godt på så få dage, siger Sabine Thilgreen.

Ulvsborg holder åbent frem til den 8. august, med nye temaer hver uge. Den første uge kan gæsterne opleve mad og dyr i middelalderen.

- Der er blevet kærnet smør og bagt brød i dag. Vi har besøg af en dygtig tysk falkoner og en ægte middelalderhund og dens ejer - og en flok honningbier og deres ejer, fortæller Mette Bohart.

Hun er glad for, at flere af gæsterne vælger at købe årskort, så de kan opleve hele sommeren i Ulvsborg med de forskellige temaer.

- I næste uge får vi besøg af riddere fra hele Europa med deres heste og lanser. Så bliver der lidt mere knald på. Men det er også vigtigt, at der stadig er tid til fordybelse for børnene. For det sætter mange familier pris på, siger Mette Bohart.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk