27. september 2020
Borgmester Thomas Adelskov (S), sætter stor pris på cykelisme og cyklister, som her ved Post Nord Danmark Rundt-cykelløbet, som havde mållinje ved Kårup Bakke i Odsherred i 2019. Foto: Per Christensen
Borgmester Thomas Adelskov (S), sætter stor pris på cykelisme og cyklister, som her ved Post Nord Danmark Rundt-cykelløbet, som havde mållinje ved Kårup Bakke i Odsherred i 2019. Foto: Per Christensen
Foto: Per Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: En kilometer cykelsti koster 1,5 mio.

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En kilometer cykelsti koster 1,5 mio.
Odsherred - 09. juli 2020 kl. 15:27
Af Helene Nielsen

- Det er hulens dyrt at bygge cykelstier. En kilometer cykelsti koster halvanden million kroner, siger borgmester i Odsherred Kommune Thomas Adelskov.

arrow Læs også: Borgmester om cyklistkampagne: Jeg føler mig provokeret

Som led i den landsdækkende kampagne, hvor bilister opfordres til at holde ekstra øje med og »dele« vejen med cyklister, er Odsherred er blevet udpeget som en af de kommuner med særligt farlige strækninger for cyklister. Oddenvej mellem Nykøbing og færgehavnen på Odden er blevet udvalgt til kampagnestrækning, fordi der her kører mange bilister og cyklister side om side, uden at der er etableret cykelsti.

- Det ville være rigtig relevant med en cykelsti på den flade strækning mellem gammel Ebbeløkke og Lumsås. Den generelle hastighed er sat ned, men cyklister og bilister kører meget tæt. Især under færgetræk, siger borgmesteren.

Der er dog tale om en statsvej, så her vil det ikke være kommunens pengekasse, der skal finansiere en ny cykelsti. Men der er også mange af de kommunale veje i Odsherred, som er uden cykelsti.

- Jeg tror, vi i byrådet er enige om, at Odsherred er langt fra der, hvor vi gerne ville være, hvad cykelstier angår. Vi har valgt at prioritere at få etableret cykelstier på skolevejene, så børn kan cykle til og fra skole sikkert, siger Thomas Adelskov.

Fordi det er så dyrt at etablere nye cykelstier, er der flere steder i kommunen dukket flere af de såkaldte 2-1-veje op. På en 2-1-vej er der kun ét spor for bilisterne, selvom der er trafik i begge retninger.

- De veje er væsentligt billigere, og bilisterne lærer at tage hensyn til både modkørende biler og cyklister og fodgængere i siden af vejen, siger Thomas Adelskov.

arrow Bondam: Cykelstier er ikke svar på alting
09. juli 2020 kl. 15:37 Opdateret: kl. 09:57
arrow Ny kampagne skal give færre cykelulykker
09. juli 2020 kl. 06:21 Opdateret: kl. 10:20
Har debatten om sexisme taget overhånd?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk