2. august 2021
Odden havn har ikke haft en ret god sommer. Antallet af gæstesejlere er faldet med otte procent, mens antallet af autocamper gæster er blevet halveret. Foto: Peter Andersen
gallery icon

Se billedserie

Odden havn har ikke haft en ret god sommer. Antallet af gæstesejlere er faldet med otte procent, mens antallet af autocamper gæster er blevet halveret. Foto: Peter Andersen
Foto: Foto: Peter Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Èn havn havde en skidt sommer, mens to andre jublede

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Èn havn havde en skidt sommer, mens to andre jublede
Odsherred - 14. november 2020 kl. 15:01
Af Martin Hoffmann Kønig

Sommeren 2020 bød på næsten 10.000 overnattende gæster i Odsherreds havne i Rørvig, Nykøbing og på Odden. Ifølge havnefoged Steen Hansen er det en samlet fremgang på 13 procent, og han regner med, at hver overnatning i gennemsnit er med 2,5 personer ombord på bådene, og så har 25.000 mennesker besøgt Odsherred ad vandvejen. Der kommer 200.000 til kommunens havne ad landvejen, så havnene er midt i en coronatid blandt Odsherreds mest velbesøgte sommerattraktioner.

Og forventningen hos havnefogeden, er, at der vil være tilsvarende »run på« til næste sommer.

Til gengæld er havnenes personale bekymrede over havneområdernes manglende vedligeholdelse, og på næste uges møde i havnerådet skal medlemmerne behandle forslag om igangsættelse af en renoveringsplan.

Havnen på Odden stikker dog noget ud fra de andres sunde sommertilstand. De har nemlig haft en gæstenedgang på otte procent af sejlerne og antallet af autocampere blev halveret. Også dette tilskrives covid-19 situationen.

Havnefogeden skriver i en orientering til havnerådet, at der fortsat ikke er bevilget penge til et nyt offentligt toilet på Odden havn, og at han anser det som en stor udfordring i forhold til de mange landliggere i området, og samtidig slår han fast, at Odden havns generelle stand er meget dårlig, og at der derfor vil være et aktuelt fokus på renovering og udskiftning af havneanlæg.

Vil du gerne arbejde mere hjemmefra?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk