27. juli 2021
Forlægger Kim Dirckinck-Holmfeld  (th.) har tidligere udgivet flere bøger om Odsherreds kulturhistorie. Her ses han sammen med arkitekt Torben Arendal og forfatter Kurt Sørensen. Foto: Torben Andersen
gallery icon

Se billedserie

Forlægger Kim Dirckinck-Holmfeld (th.) har tidligere udgivet flere bøger om Odsherreds kulturhistorie. Her ses han sammen med arkitekt Torben Arendal og forfatter Kurt Sørensen. Foto: Torben Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Efterlyser pårørende til afdøde kunstnere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efterlyser pårørende til afdøde kunstnere
Odsherred - 22. juli 2021 kl. 21:07
Af Torben Andersen

Der er mange kunstnergrupper i Odsherred, som fortjener deres egen bogudgivelse. Og nu er et forlag, Forlaget Bogværket, klar til at kaste sig over opgaven. Første værk skal handle om Stokrosebanden med Kurt Sørensen som forfatter. Forlaget har tilladelse til at gengive de fleste af medlemmernes arbejder. Men det har ikke været muligt at finde rettighedshavere til følgende afdøde kunstnere: Helle Vibeke Eriksen, Jørgen Brynjolf, Egon Fischer, Arne Heuser, Bent Karl Jacobsen, Børge Jørgensen og Jens Karkov.

- Forlaget efterlyser derfor reproduktionstilladelser fra arvinger eller rettighedshavere til disse kunstneres værker, idet økonomien ikke rækker til at betale Copy Dan/Visma, siger forlægger Kim Dirckinck-Holmfeld, som understreger, at målet ikke er at tjene penge med udgivelsen.

- Det er et idealistisk bogprojekt, og hvis det bare kan løbe rundt, er jeg tilfreds, siger Kim Dirckinck-Holmfeld.

Hvis forlaget ikke er i stand til at opnå tilsagn fra rettighedshaverne, må de pågældende kunstnere udgå.

- Det ville være brandærgerligt, for vi vil gerne have serien til at være så komplet som mulig, siger Kim Dirckinck-Holmfeld.

Efter bogen om Stokrosebanden følger der en bog om Cromisterne, og herefter bøger om Rørvig-maleren Vilhelm Kuhn og Vallekilde-malerne (Trierne).

- Der findes fine bøger om kunstnere i Odsherred, men der er også nogle, som endnu ikke har været så meget omtalt, siger Kim Dirckinck-Holmfeld.

Han tør ikke sige, hvornår bogen om Stokrosebanden udkommer.

- Vi er klar med manuskript og billeder, men der går nok nogle måneder, før vi er helt klar til at gå i trykken, siger Kim Dirckinck-Holmfeld.

Stokrosebanden udstiller i øvrigt i Pakhuset i Nykøbing frem til den 7. august.

De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk