22. oktober 2018
Nye Borgerliges spidskandidat, Jesper Høgedal, oplever, at de andre partier ikke har lyst til at tale om integration.  Foto: Per Christensen
Nye Borgerliges spidskandidat, Jesper Høgedal, oplever, at de andre partier ikke har lyst til at tale om integration. Foto: Per Christensen
Foto: Per Buurgaard Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Efterlyser debat om integration

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efterlyser debat om integration
Odsherred - 10. november 2017 kl. 20:15
Af Torben Andersen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Halalkød, muslimsk hovedbeklædning, prisen for den kommunale integrationsindsats, stigningen i antallet af udlændinge i Odsherred.

Disse emner forsøger Nye Borgerliges spidskandidat, Jesper Høgedal, at rejse på vælgermøder. Men han føler, at han bliver mødt med tavshed fra de andre partier.

- Integrationsspørgsmålet er nok lidt kontroversielt og tabu, funderer han.

Jesper Høgedal pointerer, at der lige nu ikke er nævneværdige integrationsproblemer i Odsherred.

- Vores bekymring går på, at der inden for de seneste tre år er der kommet mange muslimer fra Syrien. Andre steder har man set, at dette betyder, at der opstår en forventning om, at man imødekommer deres kultur i forskellige sammenhænge. Det kan være halalslagtet kød i institutionerne og tørklæder i skoler. Vi ønsker at være på forkant og ønsker ikke at der skal serveres halalslagtet kød på skoler og institutioner, siger Jesper Høgedal, som undrer sig over, at man ikke oplyser borgerne på kommunale institutioner om, at kød fra fjerkræ er halalslagtet.

- Som et minimum skal folk i hvert fald have en mulighed for at vælge det fra. Men det bedste ville være at fjerne det fra institutionerne, siger han.

Gitte Hededam (S), formand for arbejdsmarkedsudvalget, som har ansvaret for integrationen, fremhæver, at kommunen har været godt til at integrere udlændige på arbejdsmarkedet.

- Jeg siger ikke, at der aldrig vil komme problemer, men ved at modtage dem åbent, så de lærer vores kultur at kende, siger Gitte Hededam.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk