6. maj 2021
Arbejdstilsynet kritiserer bostedet Ørbækskilde for at lade udadreagerende, til tider psykotiske g rusmiddelpåvirkede beboere havde fri adgang til knive.
Arbejdstilsynet kritiserer bostedet Ørbækskilde for at lade udadreagerende, til tider psykotiske g rusmiddelpåvirkede beboere havde fri adgang til knive.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Efter drab på 29-årig: Stoffer, psykoser og en dræbende lommekniv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efter drab på 29-årig: Stoffer, psykoser og en dræbende lommekniv
Odsherred - 07. januar 2021 kl. 05:42
Af Martin Hoffmann Kønig

Arbejdstilsynet er hårde i deres kritik af det psykiatriske opholdssted Ørbækskilde, i Fårevejle, efter drabet på den 29-årige ansatte Namuyallah Ahamadzai, der blev knivdræbt, efter politiets formodning, af en beboer på opholdsstedet den 30.december.

arrow Læs også: Sigtet for drab på socialpædagog gik frivilligt med til fortsat fængsling

Ifølge en redegørelse fra opholdsstedet blev den ansatte dræbt med en lommekniv, som den formodede gerningsmand havde på sit værelse.

Men Arbejdstilsynet konstaterede, da de efter drabet var på rundgang på opholdsstedet, at opholdsstedets psykisk syge, til tider rusmiddelpåvirkede og ofte udadreagerende beboere i opholdsstedets fælleskøkken havde fri adgang til adskillige »langskaftede, skarpe og meget spidse køkkenknive.«

Og derudover havde beboerne i dagtimerne også adgang til skruetrækker og hammer, og overfor Arbejdstilsynet har opholdsstedet oplyst, at beboerne har ret til at have egne knive på deres værelser, som er at betragte som deres private bopæl.

Efter tilsynets opfattelse udgjorde den »cocktail« en betydelig fare for de ansattes helbred, særligt fordi de ansatte som oftest arbejdede alene, og de har krævet at det laves om.

arrow Efter drabet er opholdssted presset: Beboerne forsvinder
14. februar 2021 kl. 08:02 Opdateret: kl. 15:49
arrow Formodet drabsmand var i god udvikling før drabet
02. februar 2021 kl. 13:40 Opdateret: kl. 08:37
Planlægger du at holde den kommende sommerferie uden for Danmarks grænser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk