28. marts 2020
Karismatisk og underholdende - Ebbe »Barber« Olsen på rundvisning på Vig Festival en sidste gang i 2018 med de lokale pensionister. Nu bliver han mindet med tema-baren "Salon Ebbe".  Foto: Mie Neel
gallery icon

Se billedserie

Karismatisk og underholdende - Ebbe »Barber« Olsen på rundvisning på Vig Festival en sidste gang i 2018 med de lokale pensionister. Nu bliver han mindet med tema-baren "Salon Ebbe". Foto: Mie Neel
Foto: Mie Neel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ebbe »Barber« hyldes med ny salon på festival

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ebbe »Barber« hyldes med ny salon på festival
Odsherred - 26. marts 2020 kl. 20:30
Af Stefan Andreasen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Én af Vig Festivals grundlæggere og ildsjæle, afdøde frisørmester Ebbe »Barber« Olsen, der for 25 år siden, med sin idé om en openair-koncert med Kim Larsen i Vig, var med til at lægge en grundsten til Vig Festival, vil på sommerens jubilæumsfestival blive mindet med den nye tema-bar »Salon Ebbe«.

Den nye salon bygges op i »Hønsegården«, aktivitets-området ved den navnkundige teltscene »Hønsehuset«, og der skal serveres blandt andet portvin, vin og eventuelt drinks i salonen, oplyser Vig Festivals formand Ole Larsen.

Den udsolgte Vig Festival finder efter planen sted 9.-11. juli, og ledelsen satser fortsat på, at festivalen vil kunne afvikles som planlagt til den tid - at corona-krisen er klinget af om de godt tre måneder,

- Her i Vig Festivals 25. år vil vi gerne hylde Ebbe »Barber«, som var en stor del af Vig Festival og hele Vig by, siger Ole Larsen.

- I de sidste to-tre år har vi mærket en efterspørgsel på en portvinsbar på festivalen, og nu synes vi, muligheden var der med at kombinere en hyldest af »Barberen« her i jubilæumsåret og en ny tema-bar i »Hønsegården«.

- Ebbe »Barber« var noget helt særligt. Det var noget, alle snakkede om, da han døde. Det var som om, uret gik i stå i Vig. Noget alle var berørt af.

- På festivalen har vi haft mange idéer oppe at vende - hvordan vi kan mindes Ebbe - og med »Salon Ebbe« synes vi, den rammer plet. »Hønsegården« er et hygge-område, og Ebbe var indbegrebet af hygge.

- Han lyttede, alle kunne snakke med ham, og han var ekstremt venlig. Alle kunne lide ham, hans frisørsalon var et hyggested, og den stemning prøver vi at efterleve i »Salon Ebbe«, siger festivalformanden.

- For ham betød Vig Festival virkelig meget. Det var et hjertebarn, noget han satte en ære i og levede og åndede for. Det kunne man se på hans rundvisninger for pensionisterne lige til det sidste - han elskede festivalen, siger Ole Larsen.

Ebbe »Barber« Olsen var født i Vig, søn af frisørmester Knud Olsen, der grundlagde frisørsalonen i Vig Hovedgade i 1930.

I 1962 trådte Ebbe Olsen ind som kompagnon, og i 1972 overtog han salonen og videreførte den frem til pensioneringen i 2007 helt i faderens ånd som et samlingssted i byen, hvor kunderne ikke kun kom for at blive klippet og barberet, men hvor de snakkede og hyggede sig.

»Barberen« var livet igennem et samlingspunkt i Vig og stærkt involveret i byens liv; udover festivalen var han med til at grundlægge Vig Tuske- og Kræmmermarked og engageret i fodbold, håndbold, badminton og tennis.

Han var i 1994 med til at arrangere openair-koncerten med den afdøde trubadur Kim Larsen og 3000 publikummer på skråningen på kræmmerpladsen i Vig - et initiativ, der førte til Vig Festival.

Ebbe Olsen døde den 6. oktober 2018 efter kort tids sygdom.

- »Salon Ebbe« skal være en portvins- og vinbar, hvor der kan købes portvin og vin i forskellige prislejer. Udenfor vil der blive opbygget et hyggeligt lounge-område, baren vil få et navneskilt med »Salon Ebbe«, og inde i baren vil der blive udsmykket efter temaet frisørsalon, måske med en barberstol og lignende, siger formand Ole Larsen.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk