24. november 2017
- Her kan man se, hvad jeg sidder og laver ved morgenbordet. Små, spontane malerier, siger Troels Trier. Foto: Stefan Andreasen
gallery icon

Se billedserie

- Her kan man se, hvad jeg sidder og laver ved morgenbordet. Små, spontane malerier, siger Troels Trier. Foto: Stefan Andreasen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Det vælter ud af hovedet på Troels Trier

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det vælter ud af hovedet på Troels Trier
Odsherred - 16. maj 2017 kl. 17:22
Af Stefan Andreasen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Surealistiske, tegneserie-agtige malerier og keramiske figurer, som trådt ud af et eventyr, befolker X-Rummet i Huset i Asnæs, hvor multikunstner og sanger Troels Trier er aktuel udstiller.

arrow Læs også: Nostalgisk politisk kamp på kunstmuseets vægge

Han er dobbelt-aktuel i Asnæs, hvor han samtidig udstiller på Odsherreds Kunstmuseum på plakatudstillingen »Røde Mor - kampråb og grafik«.

- Vi startede jo Røde Mor i 1969 i Vallekilde hjemme hos Ole Finding. Nu er vi så gamle, at vi kommer på museum. Vi har også udstillet i Den Sorte Diamant med Dronning Margrethe. Hvis vi lever længe nok, bliver Røde Mor jo svaret på Grauballemanden, siger Troels Trier.

- Jeg laver nogle helt andre ting nu end med Røde Mor. Dengang var det eksperimenterende og relateret til modstanden mod Vietnamkrigen - en slags socialrealisme, fortæller den 77-årige kunstner.

Efter en årrække med musik, shows og happenings begyndte Troels Trier at male igen i 1998.

- Jeg tog maleriet op igen, og takket være folks dårlige smag er det lykkedes for mig. I 1980'erne begyndte jeg at arbejde med storyboards, og det kører jeg videre med: En hurtig streg og en tegneserie-agtig stil, delt op i felter. Der er ikke bestemte holdninger i billederne - jeg har aftjent min politiske værnepligt. Nu vælter det bare ud af hovedet. Jeg begynder et sted på lærredet og lade det spontant komme frem fra underbevidstheden.

iTroels Trier har også keramiske figurer med i Huset.

- Det er morsomt at lave keramik. På et tidspunkt gjorde jeg det meget og havde eget værksted, men det var ikke rentabelt, så nu laver jeg det mest for fornøjelsens skyld.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk