21. oktober 2019
Driftsleder Ole Hansen viser de nyrenoverede tanke frem for kommunens vandteam. Foto: MIK
gallery icon

Se billedserie

Driftsleder Ole Hansen viser de nyrenoverede tanke frem for kommunens vandteam. Foto: MIK
Foto: Mik
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Det rene vand sikret i Fårevejle

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det rene vand sikret i Fårevejle
Opdateret 15. januar 2016 kl. 09:54
Odsherred - 15. januar 2016 kl. 08:32
Af af Line Mitchell
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Iført hvide plastdragter og blå skoovertræk steg en gruppe mennesker torsdag eftermiddag ned under jorden på Tuborgvej i Fårevejle Stationsby, hvor byens vandværk opbevarer sine drikkevandstanke.

Menneskene bestod blandt andet af formanden og driftslederen fra Fårevejle St. By's Vandværk samt et par medarbejdere fra Odsherred Kommunes vandteam, der skulle inspicere det omfattende renoveringsarbejde af vandværkets tre rentvandsbeholdere samt en enkelt iltningstank, der har stået på siden oktober sidste år.

- Det var i sidste øjeblik, det blev gjort. Betonoverfladerne var slidte og havde revner flere steder, så vi har tømt tankene for vand, afrenset dem og udbedret revner og så videre, siger projektchef Kim Jessen fra firmaet Aquatex, der er hovedentreprenør på renoveringsarbejdet,

Vandværket er fra 1958, og tankene er lavet af beton, hvilket man på daværende tidspunkt troede var et mere eller mindre evigbestående materiale. Det viste det sig imidlertid ikke at være, da vand med tiden langsomt nedbryder beton, og derfor var en renovering nødvendig for at sikre, at udefrakommende bakterier fra overfladevand ikke kunne trænge ind i rentvandstankene, der er sidste stop, før vandet når ud i hjemmene.

Renoveringen kommer til at koste omkring 1,1 million kroner, og projektchef Kim Jessen forventer, at det er færdigt om en måneds tid.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk