24. januar 2021
Leder af Nationalt Center for Lokale Fødevarer, Jesper Zeihlund, retter fokus mod sundheden og gastroturismen i Odsherred i 2021.
Leder af Nationalt Center for Lokale Fødevarer, Jesper Zeihlund, retter fokus mod sundheden og gastroturismen i Odsherred i 2021.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Det bliver ultra lokalt: Fokus på Odsherred i '21

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det bliver ultra lokalt: Fokus på Odsherred i '21
Odsherred - 26. november 2020 kl. 19:43
Af Marianne Nielsen

Det bliver ultra lokalt i 2021 for Nationalt Center for Lokale Fødevarer, der vil koncentrere arbejdsindsatsen i Odsherred. Også i noget højere grad end egentlig planlagt, siger leder af centret, Jesper Zeihlund,

- Det har jo hele tiden været meningen at vi skulle ud og erobre verdenen, men vi må se i øjnene at Covid-19 har gjort at det lokale fokus er rykket i en helt anden liga, og i forhold til mange dagsordner er faldet over flere ting i Odsherred, som vi gerne vil være med til at fikse, siger han og nævner grastroturismen og folkesundheden som eksempler.

- Vi vil gerne præstere den store landliggerbefolkning, for lokale fødevarer og understøtte gastroturismen. Og sundheden i kommunen - det skal lokale fødevarer også kunne. Vi starter med at lave nogle folkekøkkener sammen med plejehjemmene og lokalområderne. Vi skal være mere borgernære, end vi måske ellers havde tænkt os. Så i 2021 fokuserer vi på Odsherred, siger Jesper Zeihlund.

Et andet initiativ er et Madakademi, som skal ligge i Anneberg Kulturpark, hvor flere fødevareproducenter har slået sig ned.

Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk