17. april 2021
Dansk Tangs genvordigheder med Kystdirektoratet har fået flere politikere på Christiansborg op af stolene. Nu får tang-iværksætterne foretræde for miljø- og fødevareudvalget. Foto: Marianne Nielsen
Dansk Tangs genvordigheder med Kystdirektoratet har fået flere politikere på Christiansborg op af stolene. Nu får tang-iværksætterne foretræde for miljø- og fødevareudvalget. Foto: Marianne Nielsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Dansk Tang får taletid i Folketings miljø- og fødevareudvalg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dansk Tang får taletid i Folketings miljø- og fødevareudvalg
Odsherred - 04. marts 2021 kl. 08:16

Med afsæt i artikler bragt i Nordvestnyt, kiler Dansk Tangs besværligheder med at få Kystdirektoratets velsignelse til etablering af kystnære tangfarme, sig længere og længere ind på Christiansbor, hvor Venstres Hans Christian Schmidt vil kalde miljøminister Lea Wermelin (S) i samråd om sagen.

arrow Læs også: Efter tang-møde: Nu har ministeren bolden

Nu er Dansk Tang tillige inviteret til at tale deres sag og uddybe deres frustrationer i Folketingets Miljø- og Fødevareudvalg.

Det fortæller tang-iværksætter Simon Weber Marcussen til Nordvestnyt.

Hvornår tang-iværksætterne får foretræde for udvalget, er endnu usikkert.

- Det er ikke kun os, der oplever frustrationer over Kystdirektoratets tilgang. Jeg ved ikke, hvad der kommer ud af det, men det eneste vi egentlig ønsker er, at der bliver bedre forhold for tangfarmere, så det ikke bliver nødvendigt at flytte til Norge eller Sverige, hvor etablerings- og depositumomkostningerne er en tiendedel af, hvad de er her i Danmark, siger Simon Weber Marcussen.

I sidste uge stillede venstres miljøordfører, Jakob Jensen, spørgsmål til sagen til miljøminister Lea Wermelin (S), og i denne uge har Dansk Folkepartis Rene Christensen også gået i brechen for den lille iværksættervirksomhed, og stiller spørgsmål Kystdirektoratets langsommelighed til miljøminister Lea Wemelin.

»Og er ministeren enig i, at det er problematisk med bureaukratiske og langsommelige processer, som forsinker jobskabende og innovative virksomheder, som det er tilfældet med Dansk Tang i Odsherred?«, spørger DF'eren blandt andet.

arrow Miljøminister erkender: 14 måneder er lang sagsbehandlingstid
24. marts 2021 kl. 12:59 Opdateret: kl. 14:00
arrow Ny udvikling: Arrangerer møde med miljøminister
11. marts 2021 kl. 05:12 Opdateret: kl. 21:06
arrow - Politikere må sikre, at vi har en tangbranche om fem år
10. marts 2021 kl. 20:41 Opdateret: kl. 20:32
Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk