21. februar 2020
Om man var nummer et eller 196 i feltet, så blev der heppet i Høve. Foto: Helene Nielsen
gallery icon

Se billedserie

Om man var nummer et eller 196 i feltet, så blev der heppet i Høve. Foto: Helene Nielsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Cykelfest i Høve

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Cykelfest i Høve
Odsherred - 24. august 2019 kl. 20:55
Af Helene Nielsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der var ingen mållinje i Høve, men til gengæld var der en af de mere seje lokale »bjergetaper«; Høve Stræde. Der var tydeligvis mange blandt tilskuerne, som havde valgt at stille sig op og vente på rytterne ved netop denne del af 4. etape i PostNord Danmark Rundt-cykelløbet. Næppe på grund af den gode udsigt. Den stejle bakke kan være noget af en kraftanstrengelse, for selv de mest rutinerede cykelryttere. Der blev dog trådt godt igennem, men var tydeligvis sved på panden hos de fleste af de godt 200 cykelryttere, da de trampede sig forbi de heppende Høve-tilskuere. I pauserne mellem cykelrytterne, blev der så festet igennem i den lille by. Pejsemanden solgte øl i dagens anledning, og folk var mødt op med klapstole, borde og madkurve, så ventetiden ikke skulle blive alt for lang. Flere af tilskuerne var kommet kørende langvejs fra, for i cykelkredse er det ingen hemmelighed, at Høve Stræde giver ømme ben.

Da cykelholdet første gang susede op ad bakken, blev der jublet, heppet og klappet med både såkaldte klaphænder og skodarør. Klaphænderne var blå plastikhænder med Post Nord-logo, som var blevet delt ud til tilskuerne langs ruten hele dagen. Skodarørene var aflange oppustede plastikposer sponseret af Skoda. Ikke helt så støjende som klap-hænderne.

Feltet fik forståeligt nok mange opmuntrende brøl med på vejen. Men i Høve var man på ingen måde tilbageholdene med også at heppe på de stakkels ryttere, som var blevet hægtet af feltet, og kom lidt senere end de andre. Godt nok på dansk. Men det så ud som om at de udenlandske ryttere havde stor glæde af »bare giv' den gas« og det svingede Dannebrog.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk