16. december 2017
Godt 50 borgere mødte op i Vig forsamlingshus, da Odsherred Kommune i maj havde indbudt til borgermøde om det kommende biogasanlæg. Foto: Torben Andersen
Godt 50 borgere mødte op i Vig forsamlingshus, da Odsherred Kommune i maj havde indbudt til borgermøde om det kommende biogasanlæg. Foto: Torben Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Chefjurist: Politiker var ikke inhabil

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Chefjurist: Politiker var ikke inhabil
Odsherred - 11. oktober 2017 kl. 20:36
Af Helene MacCormac
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Chefjurist i Odsherred Kommune, Torben Nybo Middelhede, afviser, at byrådsmedlem Niels Nicolaisen (V) skulle have været inhabil i den politiske behandling af lokaplanen og kommuneplan i forbindelse med placering af biogasanlæg ved Vig. Nordvestnyt skrev lørdag, at en borgergruppe som protesterer mod placeringen af biogasanlægget, havde undret sig over, at de i sagsakter har kunnet læse, at Niels Nicolaisen i sin egenskab af lokal minkavler stod på en liste over leverandører af gylle til det kommende biogasanlæg. Samtidig sidder Niels Nicolaisen i bestyrelsen for SEAS-NVE, som i sagsakterne er anført som en sandsynlig aftager af den gas, som det kommende biogas vil komme til at levere. Borgergruppen mente derfor Niels Nicolaisen burde have været erklæret inhabil i den politiske behandling af ændringerne. En antagelse, som de blev bakket op i af professor i samfundsvidenskab ved Roskilde Universitet, Bent Greve.

arrow Læs også: Lokalpolitiker med interesse- konflikt i sag om biogasanlæg

I en intern mail til byrådsmedlemmerne skriver centerchef for plan, byg og erhverv i Odsherred Kommune, Niels Haar Sørensen, at lister over potentielle leverandørere ikke har været en del af de bilag, der har været vedhæftet den politiske behandling.

- Niels Nicolaisen står sammen med en lang række andre landmænd (ca. 45 - oplysningerne er udtrukket fra husdyrregistret og er offentligt tilgængelige) nævnt i det dokument, der hedder: »Potentielle leverandører«. Øverst på det dokument står der stemplet: »Arbejdsdokument - skal opdateres efter dialog med landmænd (efterår 2016)«, skriver Niels Haar Sørensen i mailen til byrådsmedlemmerne.

Odsherred Kommunes chefjurist, Torben Nybo Middelhede, vurderer også, at Niels Nicolaisen ikke har været inhabil ved den politiske behandling af plangrundlaget.

- Retpraksis er, at der i forbindelse med plansager skal være tætte relationer mellem en poiitiker og den konkrete plansag for, at man som politiker vil være inhabil i forbindelse med den politiske beslutningsproces, lyder kommunens chefjurists vurdering.

arrow Overvejer fogedforbud mod biogasanlæg
05. oktober 2017 kl. 09:57 Opdateret: kl. 08:15
LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk